[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 28. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Starom gradu završen konkurs

Manje tezgi i kioska

Manji broj tezgi i kioska u opštini Stari grad rezultat su nedavno završenog konkursa za dodelu objekata ovakve namene koji je raspisala ova opština. Naime, prema rezultatima konkursa, na teritoriji Starog grada ubuduće će biti 108 kioska i 73 tezge.

Predaja dokumentacije
Vlasnici kioska koji su pobedili na konkursu i imaju već kioske na nekim lokacijama, a nisu predali kompletnu dokumentaciju moraće to da urade što pre. Prema rečima Nebojše Bakareca, predsednika Izvršnog odbora opštine Stari grad, pojedini vlasnici namerno odugovlače sa tom predajom dokumenata, jer će tako kasnije dobiti rešenje, i ono će im samim tim duže trajati.

Predlog za povećanje kazni
Nadležni iz opštine Stari grad predložili su gradskim čelnicima povećanje kazni za nelegalnu uličnu prodaju. Prema njihovom predlogu, mandatna kazna koja je dosad bila 100 dinara i plaćala se na licu mesta treba da bude 1.000 dinara, kazna od 500 dinara treba da bude 5.000 dinara i kazna od 5.000 dinara koju retko izriče sudija za prekršaje trebalo bi da bude 20.000 dinara

Prema rečima Mirjane Božidarević, predsednice ove opštine, ideja nadležnih u Starom gradu je bila da se od Knez Mihailove ulice i centra grada naprave pristojna mesta, jer ih sve češće posećuju i strani i domaći gosti.

- Smatramo da nije primereno da Knez Mihailova ulica izgleda kao vašar ili buvljak. Zbog toga smo odlučili da u ovoj ulici mogu da se prodaju samo sladoled, kokice, štampa, razne publikacije i razglednice. U skladu sa ovom odlukom napravili smo plan za postavljanje ovih objekata, a plan je podržao i usvojio Grad - rekla je Božidarević.

O ponudama na konkursu su odlučivale dve komisije sa po tri člana, čiji su članovi službenici u opštini Stari grad. Prema rečima Nebojše Bakareca, predsednika Izvršnog odbora opštine Stari grad, konkursni uslovi su bili vrlo jednostavni, zapravo, kada je reč o tezgama, tu je važilo tržišno pravilo ko da više, a ponude su bile zatvorenog tipa.

Za kioske uslovi su bili nešto drugačiji, i tu je prednost imao onaj ko već ima kiosk u Starom gradu, pa zatim oni koji su poštovali propise o prodaji robe i imali uredno prijavljene radnike.

- Ovim konkursom naša opština je zaradila 7,5 miliona dinara. Taj novac će biti potrošen na obnovu objekata javnih službi, odnosno na škole i vrtiće u našoj opštini - zaključio je Bakarec, i dodao da je, recimo, početna cena tezge bila 3.000 dinara, dok su pojedine ponude za lokacije sa sanducima za sladoled dostizale cenu i do 200.000 dinara.

O. Slavković


vesti po rubrikama

^Beograd

21:04h

Džo bagerista nastavlja štrajk glađu ispred zgrade vlade

21:12h

Vreme rasprodaja u beogradskim prodavnicama

21:19h

Manje tezgi i kioska na opštini Stari grad

21:27h

Akcija gradskih vlasti pred početak školske godine: Borba za bezbednost dece

21:35h

Na Kvantaškoj pijaci uveliko se prodaje povrće za zimnicu

21:43h

Šta se to radi na Lazarevačkom drumu

21:51h

EDB obaveštava sve korisnike: Popust za redovne platiše

21:58h

Beograd nekad i sad: Trg Dimitrija Tucovića

 


     


FastCounter by LinkExchange