[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 28. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Džo bagerista nastavlja štrajk glađu ispred zgrade vlade

Stigla i druga ponuda za prodaju Vlade

Na poziv Božidara Đelića da razgovaraju, Ljubisav Đokić se nije odazvao - kaže, kasno je stigao

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista nastavlja da štrajkuje glađu ispred zgrade Republičke vlade. Neprekidno mu stižu reči podrške, a Džoa je posetio i pozvao na dogovor Božidar Đelić, ministar za finansije Srbije.

- Bio je danas Miki Maus, onaj bre Đelić, kako mu je ime. Pitao me da dođem da se dogovorimo, kaže da nije znao da štrajkujem glađu, već je o tome saznao iz novina. Rekao sam mu da sam dovoljno dugo čekao promene - tri godine. Sada je kasno - objasnio je Džo.

Poziva ceo narod
Družina se širi, ponude stižu, a ako Vlada definitivno ne odgovori na Džoove zahteve, veća ujdurma najavljuje se za 9. septembar.
- To ti je ovo - kaže Džo, pokazujući na tri prsta kojim se Srbi krste- 9. 9. u 9 sati. Pozivam sve invalide da izađu na ulicu i stanu u kolicima sa parne strane Nemanjine ulice. Ostale pozivam da sa motkama sumnjive čistoće stanu sa neparne strane. Pa da vidimo šta ćemo i kako ćemo.

Zato tender za prodaju Vlade žustro napreduje. Stigla je druga ponuda za kupovinu i to, izgleda, znatno bolja nego prethodna. Članovi sindikata "Nezavisnost" pre dva dana su ponudili tri evra i predali avans - evro, a juče je stiglo i pismo od Bagzija iz Knjaževca - 13 miliona dinara.
- Bagzi obećava da će članove vlade da nosi u kavezu po svetu i pokazuje ih gde ih stigne. Koja će ponuda biti prihvaćena, još se na zna. Tender je još otvoren za ponuđače iz zemlje i sveta.

Posle mnogobrojnih građana koji sve vreme dolaze da podrže protestanta, juče se advokat Bosiljka Anđelković dogovorila sa Džoom da mu se danas pridruži. Podršku je dao i Momčilo Trajković. Uporan u izgladnjivanju, Ljuba se ipak oseća, kaže, vrlo dobro. Žali se jedino na povremene glavobolje, ali na sreću nema ozbiljnijih zdravstvenih problema.

M. Talijan


vesti po rubrikama

^Beograd

21:04h

Džo bagerista nastavlja štrajk glađu ispred zgrade vlade

21:12h

Vreme rasprodaja u beogradskim prodavnicama

21:19h

Manje tezgi i kioska na opštini Stari grad

21:27h

Akcija gradskih vlasti pred početak školske godine: Borba za bezbednost dece

21:35h

Na Kvantaškoj pijaci uveliko se prodaje povrće za zimnicu

21:43h

Šta se to radi na Lazarevačkom drumu

21:51h

EDB obaveštava sve korisnike: Popust za redovne platiše

21:58h

Beograd nekad i sad: Trg Dimitrija Tucovića

 


     


FastCounter by LinkExchange