[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 28. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uspešna sezona na Crnogorskom primorju

Najviše Rusa i Nemaca

Turistička sezona na Crnogorskom primorju u odnosu na prošlu godinu ocenjuje se uspešnijom na osnovu znatnog većeg broja domaćih i stranih gostiju. Tokom jula i avgusta boravilo je oko 130.000 turista što je čak 25 odsto više nego lane.

Prema podacima Turističke organizacije Crne Gore samo u Budvi u hotelskom smeštaju, ovih dana boravi 10.055 gostiju, u Herceg Novom 4.412 u Baru 2.893. Oko 80 odsto turista čine domaći gosti dok je stranih trurista oko 20 odsto. Najviše je Rusa, Nemaca, Čeha,Slovaka a nakon više godina, u znatno većem broju i Egleza. Očekuje se da će ove godine sezona biti produžena do kraja oktobra.

-Znatno boljoj sezoni ovog leta doprinele su, pre svega umerenije cene kao i uspešna kampanja "Leto među prijateljima". Vodosnabdevanje je i ove godine predstavljalo veliki problem, posebno u Budvi. Zahvaljujući uspešnoj sezoni ostvareno je 15 posto većeh prihoda od turizma koji je, da podsetimo, prošlog leta iznosio 115 miliona dolara - rekao je za "Glas" Predrag Jelušić direktor Turističke organizacije Crne Gore.

Vikend ture na moru

Autoprevoz"- Turist biro iz Kikinde pruža poslednju šansu našim turistima da osete atmosferu leta. U ponudi su vikend ture na Crnogorskom primorju: u Igalu i Herceg Novom, tri dana kupanja i dva noćenja u privatnom smeštaju za samo 2.400 dinara na tri rate. U cenu aranžmana uključen je i autobuski prevoz.
- Kako veliki broj naših ljudi ovog leta nije imao mogućnosti da ode na more, osmislili smo u poslednjem trenutku povoljan program. Namenjen je podjednako mlađim i starijim turistima i interesovanje je za sada izuzetno veliko, kaže za "Glas" Ivan Roščić, direktor JP "Autoprevoz" Kikinda.
Uskoro će u ponudi biti vikend ture u banjama i planinama Srbije, takođe sa vrlo povoljnim cenama uz mogućnost plaćanja na više rata.


Ž. M.


vesti po rubrikama

^turistička panorama

14:03h

Reporter "Glasa" na promociji izletničke ture "Putevima Despota Stefana"

14:19h

Reporter "Glasa" u poseti Staroj planini i najvišim vrhovima Srbije

14:31h

"Dani šljive" 6. i 7. septembra u Koštunićima

14:46h

Uspešna sezona na Crnogorskom primorju

15:02h

Festival u Guči viđen očima dvojice italijanskih novinara

   


     


FastCounter by LinkExchange