[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 23. 8. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Večeras počinje 38. festival glumačkih ostvarenja u Nišu

Bajaga na otvaranju

Koncert poklon Skupštine grada. Za nagrade osam ostvarenja

NIŠ - Trideset osmi festival glumačkih ostvarenja večeras će u 20 sati na Letnjoj pozornici niške Tvrđave svečano proglasiti otvorenim glumac Nikola Kojo, a zatim će biti uručena prošlogodišnja nagrada "Pavle Vuisić" glumcu Bori Todoroviću.

Publika će ove prve festivalske večeri videti film "Profesionalac" Dušana Kovačevića. Skupština grada odlučila je da prve večeri publiku "časti" gala koncertom Momčila Bajagića Bajage, inače autora muzike za film "Profesionalac".

Sutra će posle tri kratkometražna filma publika videti savremenu ljubavnu komediju "Volim te najviše na svetu" Predraga Velinovića, a u ponedeljak "Kordon" Gorana Markovića i "Lavirint" Miroslava Lekića. U utorak, treće festivalske večeri, na programu su "Ledina" Ljubiše Samardžića i "Siroti mali hrčki" Slobodana Šijana.

Pretposlednje večeri publici će se pokloniti protagonisti filma "Jagoda u supermarketu" Dušana Milića, a poslednjeg festivalskog dana 28. avgusta, uz svečano zatvaranje i dodelu nagrada, biće prikazan film Miloša Petričića "Skoro sasvim obična priča". Ovogodišnji selektor festivala je Svetlana Ceca Bojković. Pored igranih filmova iz zvanične festivalske konkurencije, biće prikazano i nekoliko kratkih igranih dela studenata filmskih akademija i dela nagrađivanih na svetskim festivalima.

Festivalski žiri, kojem će uz Vojina Ćetkovića i Nebojšu Glogovca, predsedavati Dušica Žegarac, odlučivaće o zvaničnim nagradama, koje prate i solidni novčani iznosi. Uz Gran pri "Naisa" 100 hiljada dinara, "Cara Konstantina" i "Caricu Teodoru" po 80 hiljada.

Novinarima je saopšteno da će festival koštati 13 miliona dinara, od čega će značajan deo biti "pokriven" sponzorstvima. Veći deo pratećih festivalskih manifestacije odvijaće se u Tvrđavi, uz angažovanje Narodnog i Lutkarskog pozorišta, Galerije savremene likovne umetnosti i dece iz "Pčelice" koja će prirediti svoj veseli maskenbal. Organizatori su saopštili da je cena kompleta ulaznica za sve festivalske večeri 500 dinara, a ulaznice za jedno veče 100 dinara.

M. Doderović


vesti po rubrikama

^kultura

15:26h

Večeras počinje 38. festival glumačkih ostvarenja u Nišu

15:33h

Premijera predstave "Beli, beli svet" u Centru "Sava"

15:40h

Restauracija iračkih antikviteta u SAD

15:48h

Karanovićev "Sjaj u očima" na filmskom festivalu u Torontu

15:55h

Završeno Ohridsko leto

16:02h

Film "Hotel Dunav" u glavnom programu Festivala u San Sebastijanu

16:09h

"Plasibo" 2. septembra u Hali sportova

16:16h

"Prosveta" predstavila trobroj časopisa "Književnost"

 


     


FastCounter by LinkExchange