[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Novi sudski proces počinje danas

"Svedok" može da traži odštetu

BEOGRAD - Odluka Vrhovnog suda Srbije o ukidanju rešenja o zabrani distribucije broja 358 lista "Svedok" sprečiće pokušaje da se mediji stave pod kontrolu izvršne vlasti. Bilo koja sudska odluka doneta na štetu medija ugrožava demokratiju i slobodu štampe, prokomentarisao je za "Glas" advokat Borivoje Borović ukidanje odluke Okružnog suda u Beogradu.

Vrhovni sud je usvojio žalbu zastupnika "Svedoka", uz obrazloženje da su navedeni razlozi za zabranu distribucije nejasni i kontradiktorni, konstatujući da je tokom postupka bilo i povreda Zakona o krivičnom postupku. Okružni sud je dobio nalog da otkloni nedostatke i ponovo razmotri činjenično stanje, kaže za "Glas" advokat Bosiljka Đukić, dodajući da niži sud u ponovljenom postupku mora da uvaži primedbe višeg suda.

Novi sudski proces protiv "Svedoka" počinje danas. Ukoliko nova odluka bude doneta u korist beogradskog lista, zastupnici "Svedoka" mogu da zatraže naknadu štete od države. Distribucija "Svedoka" zabranjena je 6. juna, na osnovu odluke Okružnog suda u Beogradu, zbog objavljenog intervjua sa Miloradom Lukovićem Legijom, koga MUP smatra odgovornim za atentat na premijera Zorana Đinđića.

T. K.


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Nekadašnjem zameniku direktora BIA istekao pritvor od četiri meseca

17:39h

Psihopata Ivan Minić osuđen na godinu dana robije

17:47h

Francuska ne štiti Milorada Lukovića

17:55h

"Svedok" može da traži odštetu

      


FastCounter by LinkExchange