[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Francuska ne štiti Milorada Lukovića

Dezertirao iz Legije stranaca

BEOGRAD (Tanjug) - Nekadašnji komandant JSO i prvoosumnjičeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića Milorad Luković Legija nema francusko državljanstvo, a iz Legije stranaca, kojoj je pristupio 10. aprila 1986. godine, dezertirao je 18. marta 1992. godine, saopštila je ambasada Francuske u Srbiji i Crnoj Gori.

U reagovanju otpravnika poslova francuske ambasade Kristijana Timonijea, objavljenom u listu "Danas" od utorka, navodi se da Lukovićeve isprave koje su izdale francuske vlasti nisu obnovljene i "dotična osoba ne poseduje francusko državljanstvo". Timonie, reagujući na neke priče da je Legija, zbog državljanstva, navodno pod zaštitom te države, ističe da se radi o "potpuno apsurdnoj tvrdnji koja ne zaslužuje nikakav komentar".

On podseća na saradnju francuskih i srpskih vlasti u maju 2001. godine, kada je ta država izručila petoricu pripadnika "zemunskog klana", kao i da je ta saradnja "mnogo pre operacije 'Sablja' imala za cilj da pomogne u što većoj meri vlastima Srbije da se bore protiv organizovanog kriminala".


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Nekadašnjem zameniku direktora BIA istekao pritvor od četiri meseca

17:39h

Psihopata Ivan Minić osuđen na godinu dana robije

17:47h

Francuska ne štiti Milorada Lukovića

17:55h

"Svedok" može da traži odštetu

      


FastCounter by LinkExchange