[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Psihopata Ivan Minić (1983) osuđen na godinu dana robije

Bludničio nad osam devojčica

BEOGRAD - Ivan Minić (1983) osuđen je 9. jula na godinu dana robije zbog bludničenja nad osam devojčica mlađih od 14 godina. Optužnica je teretila Minića da je od februara do decembra 2002. godine po novobeogradskim parkovima, vrtićima i osnovnim školama dodirivao devojčice i onanisao. Uglavnom se predstavljao kao nastavnik, decu je odvodio u školski toalet i skidao im pantalone, pod izgovorom da želi da proveri da li su primila vakcinu.

Veštačenje uračunljivosti okrivljenog pokazalo je da ima psihopatsku strukturu ličnosti i poremećeno ponašanje, ali da je sposoban da shvati značaj počinjenog dela. Po svedočenju veštaka, iako se ranije lečio na Institutu za mentalno zdravlje zbog poremećaja u ranom detinjstvu, Minić nije duševno oboleo, jer razlikuje "ono što sme od onog što ne sme".

Pre izricanja presude u Četvrtom opštinskom sudu, Minić je izjavio da se oseća krivim i da žali zbog toga što je učinio. "Razmišljajući o svojim delima u pritvoru, shvatio sam da je moje ponašanje nedolično. To mi se nikad više neće dogoditi", rekao je on. Minić je u pritvoru od 13. 12. 2002. godine, a tamo će i ostati dok presuda ne postane pravosnažna.

T. K.


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Nekadašnjem zameniku direktora BIA istekao pritvor od četiri meseca

17:39h

Psihopata Ivan Minić osuđen na godinu dana robije

17:47h

Francuska ne štiti Milorada Lukovića

17:55h

"Svedok" može da traži odštetu

      


FastCounter by LinkExchange