[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 7. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nekadašnjem zameniku direktora BIA istekao pritvor od četiri meseca

Milorad Bracanović pušten na slobodu

Bivši oficir JSO-a bio uhapšen zbog sumnje u umešanost u Stambolićevo ubistvo

BEOGRAD - Milorad Bracanović, bivši zamenik direktora BIA i nekadašnji oficir za bezbednost "crvenih beretki", koji je 28. marta uhapšen zbog sumnje da nije prijavio ubistvo Ivana Stambolića iako je znao da se ono priprema, pušten je prekjuče iz Okružnog zatvora, potvrdio je njegov advokat Veljko Delibašić.

Bracanoviću se na teret stavlja i da izvršeni zločin nije prijavio policiji, a odluku o njegovom puštanju na slobodu doneo je istražni sudija posebnog odeljenja Okružnog suda. Kao naručilac zločina osumnjičen je bivši predsednik SRJ Slobodan Milošević kome se na teret stavlja da je, preko bivšeg šefa RDB-a Srbije Radomira Markovića i Milorada Lukovića Legije, organizovao otmicu i ubistvo nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije.

Za ubistvo Ivana Stambolića osumnjičen je pripadnik JSO Branko Berček (26), a za saučesništvo doskorašnji komandant "crvenih beretki" Dušan Maričić Gumar (33), Leonid Milivojević (29), Nenad Šare (31) i Nenad Bujošević Rambo (34). Petorica bivših pripadnika JSO terete se da su 25. avgusta 2000. oteli Stambolića u Košutnjaku, a zatim ga odveli na Frušku goru, gde ga je Berček ubio sa dva metka. Telo su potom zatrpali u jamu sa krečom, a Stambolićev leš otkriven je 26. marta.

Prema saopštenju MUP-a, Legija je izvršiocima dao 100.000 DM i sumnja se da je on veću sumu novca zadržao za sebe. U istrazi ubistva Stambolića preostalo je još da se u Hagu sasluša Slobodan Milošević, dok su Rade Marković i uhapšeni pripadnici JSO ispitivani više puta.

D. Ćuruvija


vesti po rubrikama

^hronika

17:30h

Nekadašnjem zameniku direktora BIA istekao pritvor od četiri meseca

17:39h

Psihopata Ivan Minić osuđen na godinu dana robije

17:47h

Francuska ne štiti Milorada Lukovića

17:55h

"Svedok" može da traži odštetu

      


FastCounter by LinkExchange