[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 5. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Konkurs Skupštine grada Beograda za pomoć filmskim stvaraocima

Četiri miliona za filmove

Za kratki igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni film. Konkurs traje do 31. jula

Savet festivala jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma i Skupština grada Beograda, pokrenuli su inicijativu za uvođenje stimulacije, kao svojevrsnu pomoć autorima i producentima, a zbog izuzetno teškog stanja u domaćoj kinematografiji, posebno u produkciji dokumentarnih i kratkometražnih filmskih formi.

Rok godinu dana

O projektima će odlučivati komisija u sastavu: Goran Marković (predsednik), Dejan Zečević, Aleksandar D. Kostić, Marina Đurašković, Ljiljana Prokić, Dejan Vražalić i Ranko Munitić. Razultati će biti objavljeni 1. oktobra 2003. godine, a projekat mora biti realizovan najkasnije u roku od godinu dana od dana zaključenja ugovora. Početni budžet je četiri miliona dinara, a posebna pogodnost je što na konkurs mogu da se jave i samostalni autori.

Izvršni odbor Skupštine grada prihavatio je inicijativu, obrazovao Komisiju za izbor filmskih projekata i raspisao konkurs za stimulaciju kratkog igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, koji je već objavljen u dnevnoj štampi, a koji je, na jučerašnjoj pres konferenciji, detaljnije predstavljen.

Pravo učešća na konkursu imaju autori, državljani Republike Srbije s prebivalištem u Beogradu, i pravna lica (producenti) registrovana u Srbiji, s tim da jedan od koproducenata mora imati prebivalište u Beogradu. Podnosilac projekta je dužan da dostavi opštu (autor - osnovne podatke, naslov projekta i predračun troškova; producent - osnovne podatke, izvod iz sudskog registra, naslov, finansijski plan i detaljan predračun) i posebnu dokumentaciju: za dokumentarni i eksperimentalni film scenario i eksplikaciju (autorsku i tehnološku), a za animirani i kratki igrani film još i knjigu snimanja. Rok za podnošenje projekata je 31. jul, a moguće je prijaviti neograničen broj.

M. J.


vesti po rubrikama

^kultura

15:20h

Šlomo Minc, slavni violinista, večeras u Centru "Sava"

15:29h

Apel Muzeja savremene umetnosti za odbranu Legata Rodoljuba Čolakovića i Milice Zorić

15:37h

Izložba kolekcije galerije "Pale" u zgradi "Politike"

15:45h

North City festival 6. i 7. juna

15:53h

Promocija zbornika u Medija centru

16:00h

Odlukom Vlade Srbije Kinoteka dobila zgradu u Uzun Mirkovoj

16:11h

Dodelom nagrada završeno 48. Sterijino pozorje

16:20h

Konkurs Skupštine grada Beograda za pomoć filmskim stvaraocima
   


     


FastCounter by LinkExchange