[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 5. 6. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Dodelom nagrada završeno 48. Sterijino pozorje

Trijumf "Porodičnih priča"

Nagrada za režiju Gaboru Rusnjaku, za tekst Biljani Srbljanović. Najbolji glumci Dragan Mićanović, Vanja Ejdus i Pjer Bandere

NOVI SAD - Predstava "Porodične priče" kapošvarskog Čiki Gergelj pozorišta, koju je po tekstu Biljane Srbljanović režirao Gabor Rusnjak, trijumfovala je na preksinoć zatvorenom 48. Sterijinom pozorju. Pored Sterijine nagrade za predstavu u celini, mađarskoj predstavi pripale su i: Sterijina nagrada za režiju, koju je dobio Gabor Rusnjak, Sterijina nagrada za scenografiju, koja je otišla u ruke Kristine Ignjatović i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje, koju je dobila Dorka Griluš za ulogu Nadežde. "Porodične priče" dobile su i Sterijinu nagradu Okruglog stola kritike.

Sterijinu nagradu za tekst dobila je Biljana Srbljanović za "Supermarket", koju je publika videla u izvođenju pariskog pozorišta Teatar Studio. Reditelj ove predstave Kristijan Bernadeti dobio je specijalnu Sterijinu nagradu za režiju, dok su preostale tri Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje dobili: Dragan Mićanović, za uloge dr Isajla Suka, Kira Avrama Brankovića i Konstantina Solunskog u "Hazarskom rečniku", Vanja Ejdus, za ulogu Hasanaginice u istoimenoj predstavi i Pjer Bandere, za ulogu Lea Švarca u "Supermarketu". Sterijinu nagradu za kostim u predstavi "Hazarski rečnik" dobili su Leo Kulaš i Svetlana Visintin, a Sterijina nagrada za kritiku pripala je Nataši Nelević, za kritiku predstave "Otpad".

Na Pozorju je tradicionalno dodeljeno još nekoliko nagrada. Nagrada "Zoran Radmilović", koju dodeljuju "TV Novosti", pripala je Jeleni Đokić za ulogu princeze Ateh u "Hazarskom rečniku". Nagradu Novosadskog otvorenog univerziteta za najbolje glumačko ostvarenje, po oceni publike, dobio je Dragan Mićanović.

"Dnevnikova" nagrada za umetničko ostvarenje ide u ruke reditelju Gaboru Rusnjaku, a nagrada "Večernjih novosti" za epizodu glumcu Nebojši Saviću, za ulogu Cuje Dudvića u predstavi Ravangrad SNP-a, dok je nagradu ULUPUD-a dobio tandem Kulaš-Visintin za "Hazarski rečnik".

U čast nagrađenih izvedena je predstava "Skup" JDP-a u režiji Jagoša Markovića.

S. M.


vesti po rubrikama

^kultura

15:20h

Šlomo Minc, slavni violinista, večeras u Centru "Sava"

15:29h

Apel Muzeja savremene umetnosti za odbranu Legata Rodoljuba Čolakovića i Milice Zorić

15:37h

Izložba kolekcije galerije "Pale" u zgradi "Politike"

15:45h

North City festival 6. i 7. juna

15:53h

Promocija zbornika u Medija centru

16:00h

Odlukom Vlade Srbije Kinoteka dobila zgradu u Uzun Mirkovoj

16:11h

Dodelom nagrada završeno 48. Sterijino pozorje

16:20h

Konkurs Skupštine grada Beograda za pomoć filmskim stvaraocima
   


     


FastCounter by LinkExchange