[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 9. 4. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle ostavke Mirka Šarovića, na dužnost u najvišoj instituciji BiH

Danas se bira Srpski član predsedništva

Kandidati Borislav Paravac (SDS) iTihomir Gligorić (SPRS). PDP predlaže poslanika Petra Kunića?

SARAJEVO (Tanjug) - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će, posle prošlonedeljne ostavke Mirka Šarovića, popuniti upražnjeno mesto, koje u Predsedništvu BiH pripada srpskom narodu.

Kandidati za tu funkciju su Borislav Paravac iz Srpske demokratske stranke (SDS) i Tihomir Gligorić iz Socijalističke partije RS (SPRS), ali ima najava da će Partija demokratskog progresa (PDP) kandidovati za to mesto poslanika Petra Kunića. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najavio je da će zahtevati izmenu izbornog zakona u delu, koji se odnosi na članove Predsedništva BiH, jer se smatra da na upražnjeno mesto treba postaviti kandidata, koji je na izborima bio drugoplasirani, a to je Nebojša Radmanović, kandidat SNSD.

Za novog srpskog člana u Predsedništvu glasaće samo poslanici iz RS u Predstavničkom domu, kojih ima 14 - pet iz SDS-a, tri iz SNSD-a, dva iz PDP-a, i po jedan poslanik iz SPRS, Srpske radikalne stranke (SRS), Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za BiH (SBIH).

Na prošlogodišnjim izborima su, voljom birača, u Predstavnički dom ušli samo poslanici SDS-a i SNSD-a, dok su ostalih šest poslanika iz PDP-a, SPRS-a, SRS-a, SDA, SBIH dobili mandate na "kompenzacioni način". Za izbor srpskog člana u Predsedništvu potrebno je osam glasova. Predstavnici PDP i SDS juče su razgovarali o popunjavanju upražnjenog mesta u Predsedništvu.


vesti po rubrikama

^balkan

16:09h

Sarajevo: Danas se bira Srpski član predsedništva

16:17h

Akcija hvatanja haškog begunca odvijala se van Zagreba

16:33h

Česi neće na Jadran zbog rata u Iraku

16:40h

Tvrdnja skopskog lista "Fakti": Povlače se optužnice protiv terorista ONA     


FastCounter by LinkExchange