[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. 4. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Za zeleni grad ove godine izdvojeno 36 miliona dinara

Javori i četinari na ulicama

Gradska skupština je, na osnovu realnih potreba Beograda za modernijim i vrednijim javnim zelenim površinama, u skladu sa višegodišnjim neulaganjem u ovu komunalnu oblast, usvojila Nacrt programa investicionih ulaganja javnog komunalnog preduzeća "Zelenila- Beograd".

"Zeleni telefon"
Povodom akcije prolećnog čišćenja Beograda, zainteresovani mogu da prijave otpad biljnog porekla sa javnih zelenih površina, na telefon "Zelenila" 430-024.
- Naši radnici će doći po pozivu i odneti suvo drveće i granje, sa tim da molimo građane da nam ne prijavljuju drveće koje smatraju da je za seču, jer u tom slučaju opštinska komunalna inspekcija utvrđuje stanje, posle čega nama gradska inspekcija nalaže koje drvo treba, a koje ne treba iseći. Isto važi i za razno đubre sa javnih površina, koje naši radnici konstantno čiste, ali zbog ljudskog faktora, ono ne ostaje takvo - objasnila je za "Glas" Katarina Beara, menadžer marketinga gradskog "Zelenila".

Održavanjem i modernizacijom najugroženijih javnih zelenih površina predviđena je sadnja 35 lipa u delu Njegoševe ulice- od Beogradske do Ulice kneginje Zorke, 150 poljskih javora (klena) u Južnom bulevaru i 700 sadnica crnog trna (trnjine) u ulici Jurija Gagarina. Tokom ove godine, biće popunjeni i postojeći ulični drvoredi, zasađeni visoki lišćari i četinari u stambenim naseljima, parkovima i skverovima na teritoriji deset gradskih opština.

Nacrtom programa, za koji će biti izdvojeno gotovo 36 miliona dinara, planirana je sadnja 3.221 drvoredne sadnice stare više od deset godina, 2.378 sadnica visokih lišćara i 1.162 sadnice visokih četinara.

Gradsko "Zelenilo" će ovih dana početi i sa obnovom zasada šiblja i višegodišnjih cvetnih sadnica na desnoj obali Savskog jezera, na Adi Ciganliji. Radove vredne više od tri miliona dinara, radnici ovog komunalnog preduzeća završiće u roku od mesec dana.

M. Ristić


vesti po rubrikama

^Beograd

23:03h

Zašto tako, naopako!: Prljava vozila ogledalo grada

23:11h

DA Palilule protiv izgradnje lokoteretne stanice na Adi Huji

23:18h

Sajam automobila od 26. maja: Termin nov, problemi stari

23:26h

Za zeleni grad ove godine izdvojeno 36 miliona dinara

23:34h

Novo ime za 26 ulica

23:42h

Voždovačke vlasti pripremaju kompletnu obnovu parka "Šumice"

23:49h

Sve bolja ponuda zeleniša na gradskim pijacama

23:57h

Otvorena izložba Lane Paunović u galeriji "Glas"

      


FastCounter by LinkExchange