[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 2. 4. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zašto tako, naopako!

Prljava vozila
ogledalo grada

U svim pogonima GSP-a postoje linije za pranje vozila, ali su često neispravne

Uz dužno poštovanje prema svemu dobrom što su zaposleni u GSP-u prethodnih meseci uradili za žitelje našeg grada, jedna "sitnica", kao što je čistoća ili tačnije nečistoća pojedinih autobusa, zbog svoje uočljivosti preti da zaseni mnogo toga.

Našoj redakciji javio sugrađanin koji je u autobusu na liniji 75 prvo seo na, nekakvom mašću uprljano sedište, da bi zatim, kada je shvatio šta mu se desilo, i pokušao da ustane, ostao zbunjen, gledajući kako mu nogavica pantalona ostaje za njim, viseći na ekseru koji je virio iz sedišta.

Da stvar bude čudnija, sve se to dešavalo na početnoj stanici, pa je na pitanje upućeno vozaču "da li iko pregleda i čisti autobuse po dolasku na krajnje stanice i kome da se on obrati za naknadu štete", dobio odgovor:
" Pusti me bre, čoveče, nije to moj problem. Ili se vrati nazad na mesto, ili izađi iz autobusa"

Na ista pitanja, na koja naš oštećeni sugrađanin nije dobio odgovor od vozača autobusa, mi smo pokušali da dobijemo od nekog upućenijeg iz GSP-a.

Od našeg sagovornika iz ovog preduzeća saznali smo da u svim pogonima GSP-a postoje takozvane linije za pranje vozila, kroz koju su vozači autobusa dužni, da ih svakog dana pre izlaska na ulice provezu. Međutim, neretko se dešava, što zbog neispravnosti tih linija, to zbog nestanka struje, ili jednostavno zbog neažurnosti ljudi koji rade za tim mašinama, da vozila izađu iz pogona ista kao što su u njih i ušla posle celodnevnog "špartanja" gradom.

Što se unutrašnjeg čišćenja autobusa tiče, za to su, prema rečima istog sagovornika, zaduženi čistači na početnim terminalima, tako da je čistoća autobusa u toku dana u njihovoj nadležnosti.

Naglašavajući da propusta u održavanju čistoće u vozilima sigurno ima, jer po tom pitanju ima puno teškoća sagovornik je dodao da se čini sve da se postojeći problemi reše.

Što se odštete tiče, ukoliko vam se dogodi nešto slično kao našem sugrađaninu, potrebno je "samo" da imate ako ne fotografsko pamćenje, onda barem papir i olovku, jer je za podnošenje odštetnog zahteva GSP-u neophodno sačuvati poništenu kartu iz vozila u kom ste bili, zabeležiti tačno vreme vožnje, kao i registarski i garažni broj vozila.

Ukoliko ste ispunili sve navedene uslove i svoju muku ukratko pretočili u pisanu reč, slobodno se uputite put Direkcije GSP-a, gde će vam najverovatnije predložiti da pokrenete sudski odštetni zahtev, tj. proces za koji je naš sagovornik upotrebio onu narodnu - "Skuplja dara nego mera".

Mihailo Medenica


vesti po rubrikama

^Beograd

23:03h

Zašto tako, naopako!: Prljava vozila ogledalo grada

23:11h

DA Palilule protiv izgradnje lokoteretne stanice na Adi Huji

23:18h

Sajam automobila od 26. maja: Termin nov, problemi stari

23:26h

Za zeleni grad ove godine izdvojeno 36 miliona dinara

23:34h

Novo ime za 26 ulica

23:42h

Voždovačke vlasti pripremaju kompletnu obnovu parka "Šumice"

23:49h

Sve bolja ponuda zeleniša na gradskim pijacama

23:57h

Otvorena izložba Lane Paunović u galeriji "Glas"

      


FastCounter by LinkExchange