[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 29. 3. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otac Dušana Spasojevića ostavio amanet najbližima

"Da mi gad ne dođe na grob"

MEDVEĐA - Akcija državnih organa na razobličavanju organizovanog kriminala, pokrenuta posle ubistva premijera Zorana Đinđića, otkrila je da među vodećim kriminalcima u zemlji, ubicama, dilerima droge i trgovcima belim robljem čak četvorica potiču iz siromašnih sela opštine Medveđa, u kraju koji se naziva Gornja Jablanica, koji se dičio svojim precima.

Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum vođe "zemunskog klana", rođaci Milivoje i dr Milorad Zarubica, podvodač i proizvođač droge, bacili su senku na ovaj kraj i ljude koji su do poštenja uvek držali.

Javna kuća

U Sijerinskoj Banji, odakle su Zarubice, javna je tajna da je u omanjoj privatnoj kafani bila javna kuća. Devojke iz Rumunije, Ukrajine, Moldavije i Rusije ovde su se 12 godina smenjivale, a širom zemlje, možda i sveta, zapošljavao ih je njihov menadžer Milivoje Zarubica. Sve se to odigravalo naočigled svih, pa i policajaca koji su ovde svraćali na "čašicu rakije".

- Zaista je tužno i sramotno za sve nas ovo što se dogodilo, nekako mu dođe da je sirotinjska Medveđa postala srpska Sicilija, kaže rezignirano Dragan Vasić. On rezimira da je ubistvo dr Zorana Đinđića utoliko nečovečnije jer je on i njegova vlada ovom kraju za dve godine dala više nego sve prethodne za pet decenija.

U Medveđi, gde sa svim okolnim selima nema više od 15.000 stanovnika, znaju se takoreći po imenima, a porodice Lukovića i Spasojevića važe za časne. Pričaju da se Milan, otac Mileta Lukovića, tada odbornik u SO, ubio kada je čuo da mu je sin zastranio, a otac Dušana Spasojevića ostavio amanet najbližima da kad umre ne dozvole "gadu" da mu na grob dođe.

Dušan Spasojević Šiptar (35) je iz sela Drence, Mile Luković Kum (34) iz susednog Donjeg Gajtana, a jedno vreme su drugovali putujući u Medveđu gde je Dušan završio trogodišnju školu učenika u privredi, a Mile srednju elektrotehničku. Nestašni dečaci, kako ih pamte, odlaze u svet - Spasojević u Beograd a Luković u Prištinu gde je duže radio kao zatvorski čuvar. Retko su dolazili, poslednji put posle bombardovanja u maskirnim uniformama.

M. J.


vesti po rubrikama

^vanredno stanje

17:35h

Reporteri "Glasa" u selu Meljak gde su otkriveni i likvidirani Kum i Šiptar

17:45h

Čime su se bavili Dušan Spasojević i Mile Luković

18:00h

Otac Dušana Spasojevića ostavio amanet najbližima

18:10h

Stambolić ubijen s dva hica i zakopan na Fruškoj Gori

18:15h

Kako je pronađen leš Ivana Stambolića

18:25h

Kako je Ivan Stambolić otišao da trči i nije se više vratio

18:40h

Mihajlović najavio: Saslušanje Miloševića u Hagu

18:50h

Reagovanja na vest o Ivanu Stamboliću

19:05h

Supruga bivšeg predsednika SRJ u bekstvu, Milica Gajić saslušana

19:15h

Sudija Života Đoinčević osumnjičen za saradnju sa zemunskim klanom

19:30h

Hapšenja u Gornjem Milanovcu: Krili oružje

23:15h

Uhapšeno obezbeđenje kuće u Tolstojevoj

      


FastCounter by LinkExchange