[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. 3. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Skupština opštine Niš promenila nazive ulica

Bulevar Zorana Đinđića

NIŠ - Bulevar braće Taskovića ubuduće će nositi ime po pokojnom premijeru dr Zoranu Đinđiću, odlučili su odbornici Skupštine opštine Niš.

Nove nazive dobilo je još 17 ulica u gradu. Ulici Pobede vraćen je nekadašnji naziv Obrenovićeva, a staro ime dobila je i ulica Ratka Pavlovića, pa će se ponovo zvati Pantalejska, kao i ulica Dimitrija Dimitrijevića kojoj će biti vraćen naziv Episkopska.

Trg Vojske Jugoslavije poneće ime Kralja Aleksandra, a Trg Oslobođenja postaje Trg kralja Milana. Novo ime Bulevara Sretena Mladenovića je Vizantijski, dok će ulica Filipa Kljajića ubuduće nositi ime kralja Stefana Prvovenčanog.

Opštinska zastava
Na osnovu odluke opštinskih odbornika ova ustanova je dobila i zastavu. Na zastavi je lik cara Konstantina i Hristov monogram, u čast bogate tradicije grada, kao i 12 zvezdica kao oznaka opredeljenosti Evropskoj uniji.

Hilandarska ulica dobila je ime Hilandarski Metoh, dok će nova Hilandarska ulica biti ulica Prvog ustanka. Promenjen je i naziv ulice Bore Price, koja će se zvati Sokolska, dok će ulica Dušana Kostića poneti ime po Borivoju Gojkoviću, jednom od osnivača Narodnog muzeja.

Zbog iste zasluge Aleksandra Nenadovića, Ulica 14. brigade poneće njegovo ime. Trg Lale Nikolića je dobio novo ime po učitelju Tasi, dok će se Kej Živote Đošića zvati po Kolu srpskih sestara. Ulica 29. novembra, u naselju Medoševac, nosiće ime Ivana Krstića Belog, tragično nastradalog fudbalera "Radničkog", dok će ulica Matije Gupca biti preimenovana u Ulicu majora Tepića, heroja poginulog u ratu u Hrvatskoj.

D. K.


vesti po rubrikama

^Niš

15:14h

SO promenila nazive ulica: Bulevar Zorana Đinđića

15:21h

Juče održana Skupština Regionalne privredne komore

15:29h

Obnova hrama do Svetog Nikole

15:37h

Daleko je završetak niškog poslovnog centra "Srbije"

 FastCounter by LinkExchange