[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 19. 3. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Ana Đokić

Nestalu sedamnaestogodišnju učenicu Anu Đokić roditelji traže i - strahuju

Da li je prodata u belo roblje?

Poslednji put viđena na stanici u Lepencu. Majka Milanka samo moli da joj jave, da li je dete živo

Učenica Ana Đokić iz Brzeća nestala je 27. januara. Očajna majka Milanka Dobrodolac sumnja da su je odveli u belo roblje. Otac, Zoran Milić, prijavio je nestanak SUP-u Brus 10. februara. Roditelji strahuju da li je živa, raspituju se, iščekuju vesti, javljaju se na prvi zvuk telefona, u nadi da to možda, zove njihova Ana.

"Nekoliko dana provela je kod mojih u selu Donji Lipovac, tridesetak kilometara odavde. Poslednji put ju je video jedan rođak tog 27. janura, kako izlazi iz autobusa u Lepencu. On nam je i preneo da je sa njom razgovarao i da mu je rekla da je kupila kartu za Kruševac. Bilo je rano jutro, oko pet sati. Od tada joj se gubi svaki trag. Ne znam da li je imala probleme, nikada mi se nije požalila. Dobro smo se slagale, eto, kao drugarice", priča i plače majka Milanka.

Uplašeni su i Miladin (12) i Katarina (9), Anini brat i sestra po majci. "Pričaju da se udala. Ma, znam ja, da se udala, ona bi se meni do sada javila. A nije ni imala momka. Možda jednog, neko vreme u Brusu, ali znam da su se razišli. Nikada nije imala neku jaču vezu. Ja samo molim da se javi, da znam da je dobro i da je živa. To mi je najbitnije", kaže i kroz suze dodaje da je njena Ana uvek nasmejana, vesele prirode, da nije sebična i da voli da se druži.

Foto

Milanka Dobrodolac, majka nestale devojke

"A drugarica je uvek imala puno, u školi, srednjoj ugostiteljskoj u Brusu. Da niko sada ništa o njoj ne zna da mi kaže... Znate kako je u seljačkoj kući, posla uvek ima na pretek. Radim 25 godina kao kuvarica u obližnjem hotelu. Dođem kući umorna, čeka me troje dece i suprug. Moja Ana je uvek spremna da pomogne, vredna i poslušna. Uopšte više ne idem na posao od kada je nema. Brinem, ne spavam, noćima, danima. Eto, vidite, čekamo svi pored telefona."

Otac Zoran radi u SUP-u Brus. Prijavio je nestanak, a ćerku pokušao da nađe i preko kolega u Kruševcu. "Ana je vanbračno dete, ali ja sam uvek plaćao alimentaciju, a od pre dve godine počeli smo i da razgovaramo i da se viđamo. Uvek sam joj davao za cigare, džeparac. Ja sam i pre, dok je bila mala, hteo da stupim sa njom u kontakt. Ne mogu sada da vam pričam o tome, ali hteo sam. Nije isključeno da su je odveli u belo roblje. Nagoveštavala mi je da bi išla u Austriju.

Ja sam joj govorio da o tome nemamo šta da razgovaramo: "Nemaš isprave, završi školu, još ovo polugođe, a dotle ćeš biti i punoletna." Poslednji put sam je video dva dana pre no što je nestala, u kafani "Kruna" u Brusu. Nije htela da mi se javi i izašla je sa drugaricom, čim sam se pojavio. Dobio sam podatak da su je videli u Staroj čaršiji, u Kruševcu. Kolege su proveravale, ali od nje ni traga", zabrinut je Zoran.

Majka Milanka kaže da je Ana kod bake i dede imala svoju staru garderobu, u kojoj je i otišla. Videli su je u braon somotskim farmerkama koje imaju aplikacije od teksasa. Nosila je crne ravne čizme, šarenu košulju, kaput sa dva lica: crno i narandžasto. Visoka je oko 180 i ima dugu crnu kosu.

N.E.Stanisavljević


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

15:09h

Nestalu sedamnaestogodišnjakinju iz Brzeća roditelji traže i - strahuju

15:31h

Pomorac Ratko Labaš godinama pokušava da napravi marinu u Zemunu

15:56h

U kuvajtskoj pustinji se nalazi posebna jedinica britanske vojske sa psima

16:13h

"Beovizija", novi muzički spektakl u Beogradu, sredinom aprila

16:48h

Kolonija beloglavih supova u kanjonu Trešnjice kod Ljubovije

 

 


     


FastCounter by LinkExchange