[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 31.12.2002.
Četvrtak, 02.01.2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Šta je najbolje što je uradila Vaša gradska Vlada u 2002. godini?

NIŠ

Aerodrom i evroregion

Goran Ćirić, gradonačelnik Niša: - Ove godine lokalna vlast učinila je mnoge "male velike stvari" od interesa za građane i njihov viši standard života, a značajna sredstva izdvojena su i za socijalni program. Izdvojio bih dva događaja koja su, po meni, od posebnog značaja, jer otvaraju i nove perspektive razvoja našeg grada i ovog dela Srbije.

Izuzetno značajnom smatram činjenicu da je u ovoj godini, uz donaciju norveške vlade od preko 4 miliona evra, , započeo projekat rekonstrukcije Aerodroma. Niš bi već od 1. jula naredne godine trebalo da dobije vazdušnu luku. Kao najznačajniji politički događaj , koji ima i ekonomske efekte, izdvajam oživljavanje inicijative o osnivanju balkanskog evroregiona čiju "osovinu" čine Niš, Sofija i Skoplje, a koji je već okupio preko 80 gradova i opština iz tri zemlje.

Mirjana Ćirić, profesor engleskog jezika:
Najveći uspeh lokalne vlasti po meni su uspešno obavljeni dogovori i pripreme za otvaranje Američkog kulturnog centra, kao i skoro otvaranje sličnih centara Francuske i Grčke. Značajan je i početak rekonstrukcije niškog aerodroma koji će nas i na taj način brže i efikasnije povezati sa svetom. Rado bih zaboravila raskopane ulice i probleme oko parkiranja, koji muče i vozače i pešake, kao i nemile događaje u Narodnom pozorištu koji ne priliče tom hramu kulture.

Suzana Purić, elektrotehničar računara:
Umesto globalnih akcija, kao što je osnivanje evroregiona, lokalna samouprava je trebala da se pozabavi svakodnevnim problemima građana. Grad bi trebalo da se angažuje, u granicama svojih mogućnosti, na otvaranju novih radnih mesta, poboljšanju funkcionisanja gradske uprave i rešavanju drugih pitanja koja olakšavaju život u velikom gradu.

Blagoje Stanisavljević, privatni preduzetnik:
Osnivanje evroregiona je nesporno najznačajniji rezultat rada lokalne samouprave u ovoj godini. Njegovo osnivanje je još jedan način da izađemo iz izolacije te da se otvore mogućnosti za razmenu iskustava i saradnju privrednika sa ovog područja. Sa druge strane olakšava nam se mogućnost pristupa tržištima zemalja članica evroregiona što će sigurno u skorijoj budućnosti imati pozitivan efekat na privredu juga Srbije.

Željko Veselinović, inženjer elektronike:
Ono od čega će građanin Niša imati koristi, a što je grad ove godine uradio, jeste samo komunalna infrastruktura. Na tome se zaista radilo mada je sam posao izazvao mnogo problema u saobraćaju jer se sa radovima odugovlačilo. Ipak, krajnje je vreme bilo da se i u ovoj oblasti primene evropski standardi, te da nam se obezbedi uredno i kvalitetno snabdevanje vodom i energentima.

Dušan Arsenijević, sociolog:
Ono što je obeležilo ovu godinu u našem gradu je snimanje filma "Zona Zamfirova". S obzirom na značaj ovog ostvarenja, u smislu podsećanja Nišlija na njihovu istoriju i tradiciju, smatram da je pomoć grada realizaciji ovog projekta njegov najveći ovogodišnji uspeh.

M. D. -D. K.


vesti po rubrikama

^Regioni

Šta je najbolje što je uradila Vaša gradska Vlada u 2002. godini ?

16:00h

NOVI SAD: Uređuju ulice i liste Dunav

16:05h

KRAGUJEVAC: Sređene saobraćajnice

16:10h

SUBOTICA: Kriminal prepolovljen

16:15h

POŽAREVAC: Sanirane poplave

16:20h

NIŠ: Aerodrom i evroregion

16:25h

ZAJEČAR: Sanirali smo štetu

16:30h

BOR: Vodosistem "Bogovina"

 

 


     


FastCounter by LinkExchange