[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 22. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U starom "Merkatoru" novi dućan italijanske metraže

Ista roba u Beogradu i Rimu

U starom tržnom centru "Merkator", na prvom spratu, otvorena je prodavnica italijanske metraže u bezbroj dezena i boja, počev od zavesa i peškira pa do veštačkog krzna i "đavolje kože". Đan Franko Sestili, vlasnik poznate italijanske firme "Italtes", koja se bavi proizvodnjom i prodajom metraže na veliko i malo, pre dve godine otvorio je predstavništvo i u Beogradu. Na 2.000 kvadrata kupcima se nudi najkvalitetnija unikatna metraža, mebl štofofi, teksas platno, zavese, peškiri, trikotaža, veštačka krzna i to u toliko različitih dezena i boja da je kupcima prosto teško da odaberu.

Novi prostor

Pored magacina u "Merkatoru", prodavnica metraže, "Italtes" postoji još i u Ulici Đure Đakovića 35, a 1. decembra biće otvorena i na Autokomandi, u Bokeljskoj ulici. Ovaj maloprodajni magacin prostiraće se na 1.000 kvadratnih metara.

Trenutno su posebno primamljivi novogodišnji materijali, elegantni, sa šljokicama, raznim aplikacijama, providni, veštačka koža... Ono što svakako privlači na hiljade kupaca dnevno, pored kvaliteta i dizajna, su diskontne cene od 100 do 1.200 dinara po kilogramu. Prema rečima prodavaca, dešava se da kupci dolaze po određeni materijal, a zbog velikog izbora često se vraćaju kući punih ruku, ali dođu i u situaciju da ih "zaboli glava" pa dolaze ponovo kad razmisle i odluče.

Kako je ispričao Đan Franko Sestili, u narednom periodu ima nameru da počne da proizvodi garderobu i nameštaj i na taj način pomogne razvoj privrede i proizvodnje u Jugoslaviji.

- Ja ne gledam na ovu zemlju kao na treći svet. Iz Italije dovozimo u Beograd najkvalitetnije materijale različitih dezena, baš iste kao što prodajemo i u našim prodavnicama u Rimu i Milanu - kaže Đan Franko Sestili.

Kako bi kupcima olakšali izbor, mladi dizajneri daju savete i pomažu neodlučnim posetiocima, a uskoro bi trebalo da počnu da rade i šnajderi koji će moći da ostvare sve ono što kupci zamisle. A od bezbroj unikatnim materijala koji se ovde prodaju može i svašta zamisliti.

M.S.B.


vesti po rubrikama

^Beograd

19:26h

Radovi na obnovi dela zgrade RTS-a u punom jeku

19:34h

Uklanjaju se tezge ispred bivšeg "Merkatora"

19:41h

U starom "Merkatoru" novi dućan italijanske metraže

19:49h

Gradonačelnica ugostila u Skupštini grada delegaciju Sarajeva

19:56h

Predstavnici francuskih firmi juče u Skupštini grada

20:02h

Da li je 15. novembar označio kraj rada letnjih bašti

20:12h

Iz SO Čukarica najavljuju uklanjanje fabrike betona

20:26h

Uprava Udruženja novinara Srbije osnovala sindikat

20:31h

Asfalt u Ulici vojvode Micka

20:32h

Ulica kralja Milana i dalje bez drveća

      


FastCounter by LinkExchange