[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Malkolm Briklin, potencijalni investitor u Zastavu

Do ugovora znaće "koliko
novca treba da prikupe"

BEOGRAD (Beta) - Vlasnik američke firme "Nukarko" Malkolm Briklin rekao je za BBC da je zadovoljan poslom kojim bi njegova firma postala vlasnik 80 odsto nove fabrike automobila iz Kragujevca.

Briklin, koji je krajem 80-tih godina učestvovao i u neuspešnom pokušaju prodaje juga u Americi, rekao je da je strateški cilj ovog novog poslovnog poduhvata pored ostalog i uspešan povratak Zastavinih automobila na američko tržište.

On je dodao da bi zvaničan ugovor trebalo da bude potpisan 31.marta 2003. godine do kada bi Vlada Srbije trebalo da utvrdi veličinu investicija kako bi i američki partner znao "koliko tačno novca treba da prikupi".
"Naša procena je da će to biti oko 150 miliona dolara, na šta smo se i obavezali i naši bankari su već pružili uveravanja Vladi Srbije da će nam taj novac biti na raspolagnju", rekao je Briklin.

On radnicima Zastave, čiji sindikati tvrde da su iznenađeni sporazumom sa firmom "Nukarko", poručuje da bi osim o sigurnosti radnog mesta trebalo da razmišljaju i o povećanju svojih plata. "U Zastavinoj fabrici bi trebalo da radi 800 ljudi.

Trenutno u njoj radi 4.500 radnika i mi smo obavezni da počnemo sa tim brojem zaposlenih. Jedini način da to uredimo na način profitabilan u kapitalističkoj privredi je da povećamo prodaju", rekao je Briklin.

On je dodao da se u ovom času traže tržišta, osim američkog, sa manje zahtevnim standardima na kojima bi moglo da se prodaje između 4.000 i 5.000 automobila mesečno i tako efikasno koristi radna snaga u Kragujevcu.

Briklin je izrazio nadu da će, s obzirom na nisku cenu sa kojom će startovati, poboljšanu doradu i dizajn automobila sa ovim Pežoovim motorom, projekat biti uspešan na kraći i
duži rok.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:29h

Toplifikacija i gasifikacija domaćinstava u Srbiji

16:44h

Đelić: Isplata oduzete imovine iz budžeta

16:58h

Direktor Nacionalne štedionice: Provera banaka i više računa

17:12h

Poljska odobrila robni kredit SRJ

17:23h

Kiparski list "Politis" demantuje Batića

17:37h

Meridijan banka prva pokreće "Internet bankarstvo"

17:46h

Direktor RTB-a: Zastoj je bio planiran

17:59h

Naftna kompanija ELPE najavila kupovinu benzinski pumpi u Srbiji

18:13h

Malkolm Briklin: "Koliko novca treba prikupiti" za Zastavu

      


FastCounter by LinkExchange