[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 19. oktobar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kiparski list "Politis" demantuje Batića i tvrdi

Neformalna, turistička poseta

ATINA (Beta) - Kiparski dnevni list "Politis" tvrdi da je srpski ministar pravde, Vladan Batić, u utorak bio u privatnoj poseti Nikoziji i da se na svoje traženje protokolarno sastao sa kiparskim ministrom pravosuđa i guvernerom Centralne banke.

Ministarstvo pravde Srbije je u utorak saopštilo da je Batić razgovarao sa guvernerom Centralne banke Kipra, Hristodulosom, koji je izrazio spremnost da radi rasvetljavanja sudbine novca iz SRJ na Kipru poseti Beograd, kao i da grupa stručnjaka iz Beograda poseti tu banku.

Ministar Siabos je izjavio za "Politis" da je "iznenađen izjavama g. Batića" jer je "razgovor bio neformalan, o vezama između dva naroda... i uz ponudu spremnosti Kipra da svojim iskustvom pomogne nastojanja Srbije za jačanje (državnih) institucija".

"Jedino što je Batić pomenuo bilo je da treba okrenuti list u vezi sa kapitalom (bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića), na šta je dobio odgovor da je Kipar u potpunosti sproveo odgovarajuće rezolucije OUN i da je sve podatke koje je imao predao tužiocu Međunarodnog krivičnog suda, Karli del Ponte", izjavio je Siabos.

"Politis" piše da juče nije uspeo da stupi u vezu sa guvernerom Hristodulom, ali je "iz pouzdanog izvora saznao da on sa g. Batićem nije razgovarao o tome što tvrdi srpski ministar, niti je postignut bilo kakav dogovor".

List piše da se "čudne stvari zbivaju sa nekim jugoslovenskim zvaničnicima koji često privatno dolaze na Kipar" i navodi da se predsednik opštine Čačak Velimir Ilić početkom godine "predstavio kao premijer i čak se i sastao sa Predsednikom republike, Galfkosom Kliridisom" kada je "bio na Kipru zbog 'biznisa' sa trgovinom cigaretama".


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:29h

Toplifikacija i gasifikacija domaćinstava u Srbiji

16:44h

Đelić: Isplata oduzete imovine iz budžeta

16:58h

Direktor Nacionalne štedionice: Provera banaka i više računa

17:12h

Poljska odobrila robni kredit SRJ

17:23h

Kiparski list "Politis" demantuje Batića

17:37h

Meridijan banka prva pokreće "Internet bankarstvo"

17:46h

Direktor RTB-a: Zastoj je bio planiran

17:59h

Naftna kompanija ELPE najavila kupovinu benzinski pumpi u Srbiji

18:13h

Malkolm Briklin: "Koliko novca treba prikupiti" za Zastavu

      


FastCounter by LinkExchange