[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 29. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Preksinoć, na mostu Gazela, ubijeni Sredoje Šljukić i njegov brat Zoran

Tridesetak hitaca u braću Šljukić

Privedeno nekoliko osoba za koje policija sumnja da imaju informacije o tome ko stoji iza ovog ubistva

BEOGRAD - Policija je juče na informativni razgovor privela nekoliko osoba iz beogradskog podzemlja za koje se pretpostavlja da imaju informacije o tome, ko stoji iza ubistva Sredoja Šljukića (30), Šljuke i njegovog brata Zorana, saznaje"Glas" iz izvora bliskih policiji.

U žestokoj pucnjavi u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u blizini "Sava" centra na mostu Gazela, ubijeni su Sredoje Šljukić i njegov brat Zoran. U trenutku pucnjave sa njima je u crnom automobilu "audi A8", registracije BG - 77-72 bio i Velibor Ćirović, koji je ostao nepovređen.

Saopštenje policije
Sredoje Šljukić (30) i njegov rođak Zoran (25) ubijeni su noćas u 23.45 sati u svojim kolima na auto putu Beograd-Šid kada su na njih, za sada nepoznati, napadači ispalili više hitaca iz automatskog oružja, saopštio je SUP Beograd.
Kako se navodi u saopštenju, Šljukići su se nalazili u vozilu "audi A8" (BG 77-72) kojim je upravljao Sredoje Šljukić kada ih je sustigao "audi" sive boje iz kojeg ispaljeno više hitaca.
Sredoje i Zoran Šljukić su pogođeni sa više hitaca u glavu i telo, dok je Velibor Ćirović koji je sedeo na zadnjem sedištu zadobio samo lake telesne povrede.

Biografija
Sredoje Šljukić rođen je 7. jula 1972. godine, oženjen je i otac je dečaka i devojčice. Živeo je u elitnom delu naselja na Bežanijskoj kosi. Interesantno je da je broj registraskih tablica njegovog "audija A8" datum rođenja 77- 72 . U nedavnom intervju "Novostima" rekao je da nikada nije bio hapšen i da je zatvor video samo na filmu.

Kako nezvanično saznajemo dok se Šljukićev "audi" kretao levom trakom mosta u pravcu grada s desne strane im se približio sivi "audi 100", a zatim još jedan automobil koji im je preprečio put. Nepoznati napadači su iz sivog "audija" ispalili na Šljukićev automobil oko tridesetak hitaca iz automatskog oružja, najverovatnije "kalašnjikova", posle koje je "audi A8", udario u "opel askonu".

Šljukić, koji je upravljao vozilom je na mestu ostao mrtav, dok je njegov brat Zoran, koji je sedeo na mestu suvozača, podlegao povredama u Urgentnom centru. Velibor Ćirović, član obezbeđenja, i treća osoba u "audiju A8" koji je sedeo pozadi, bacio se pod sedište kada je krenula rafalna paljba i tako ostao nepovređen. Nepoznati napadači pobegli su u pravcu grada a Ćirović je izašao iz kola i pokušao da zaustavi neko od vozila kako bi braću Šljukić prebacio u Urgentni centar. Prema rečima očevidaca seo je u izrešetana kola i prebacio ih do bolnice.

Sredoje Šljukić poznatiji kao Šljuka, bio je vođa Zvezdarskog klana. Protiv njega je bilo podneto nekoliko krivičnih prijava ali nikada nije bio hapšen. U policijskim krugovima pričalo da stoji iza mnogih kriminalnih dela a navodno je svoje "poslove" obavljao samostalno, dok je na ulici imao oko stotinu ljudi.

Nije se kretao bez obezbeđenja a jedan od njegovih telohranitelja
Veljko Radovanović (21) ubijen je dok je Miloš Stanković (21) ranjen, 24. septembra 2001. godine oko 15.30 u pucnjavi kod restorana "Tabor" na uglu Bulevara Kralja Aleksandra i Ulice gospodara Vučića.

Oni su navodno tada bili sa još petoricom prijatelja u obezbeđenju beogradskog biznismena Sredoja Šljukića, kada je Zoran Bošković (41) iz Bijelog Polja na njih ispalio šest hitaca iz automatskog oružja i pobegao niz Bulevar revolucije.

Prema saopštenju policije pucnjavi je prethodila svađa i tuča između Sredoja Šljukića i Boškovića, koji nije nikada nije uhapšen i za kojim je raspisana poternica.

Beogradska policija je u maju saopštila da su u redovnoj kontroli na splavu-brodu "Sava" kod Milutina Džudovića (27) iz Bijelog Polja i Velibora Ćirović (30) iz Beograda, pronašla pištolje za koje nisu imali dozvole. U policiji navode da su sa njima u društvu bili Sredoje Šljukić Šljuka, Željko Rutović i Aleksandar Mrkić, što su kasnije demantovali njegovi advokati koji su izjavili da Sredoje nije imao nikakve veze sa dvojicom privedenih mladića.

Sredoje Šljukić vlasnik je benzinske pumpe u Malom Mokrom Lugu i suvlasnik diskoteke "Taš".

Napadi na Šljuku
Sredoje Šljukić napadnut je i pre nekoliko godina u kafiću kod sportskog centra "Olimp" na Zvezdari, kada je na njega pucao Bane Grebenarević, a tada je poginula i Tatjana Nikolić, koja se slučajno zatekla u lokalu. Nikada nije ustanovljeno od čijeg metka je ona stradala, jer su u ovom obračunu učestvovali i Šljukini drugovi. Grebenarević je ubijen 1996. godine u sačekuši na Bežanijskoj kosi.

T. M. S. - A. V.


vesti po rubrikama

^hronika

18:07h

Istraga protiv Darka Ivanovića (33), vlasnika firme "Olin" iz Pančeva

18:17h

Preksinoć, na mostu Gazela, ubijeni braća Šljukići, Sredoje i Zoran

18:27h

Potraga za nestalim Srbima Hrvatskoj

18:38h

UNMIK zaplenio drogu vrednu dva miliona evra     


FastCounter by LinkExchange