[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 22. septembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Slobodan Živojinović novoizabrani predsednik TAS, veruje u našu tenisku renesansu

Moje ime svet još pamti

Tenis mi je mnogo dao i red je da mu se koristeći svoje iskustvo, znanje, autoritet i veze odužim - kaže Boba nacionale

Teniska legenda, Slobodan Boba Živojinović, ponovo je u "belom sportu". Izabran je za prvog čoveka Teniske asocijacije Srbije (TAS) u vremenu kada je ovaj sport već duže vreme u krizi, pre svega organizacionoj. Talenata imamo, ali nedostatak sredstava čini svoje. Dijamanti umesto na brušenje, odlaze u zaborav.

- Drago mi je da sam se ponovo vratio sportu koji mi je mnogo dao - rekao je Slobodan Živojinović.- Red je da mu se bar delimično odužim. Želim da pomognem, a siguran sam da mogu. Moje ime još znači u svetskom tenisu, stoga sam i optimist da možemo napraviti iskorak u pozitivnom smeru.

Šansa za sve

Novi predsednik TAS ne želi da zatvara vrata ljudima koji su do sada radili u tenisu.
- Za sve dobronamerne vrata su otvorena. Nama su potrebni i ljudi sa iskustvom. Ne želim da dajem ocenu njihovog dosadašnjeg rada i angažmana. Svaka ideja, za koju procenimo da je dobra, da je u interesu ovog sporta, biće prihvaćena - naglašava Živojinović.

Tandem na novom zadatku

Najuspešniji teniski selektor bio je Radmilo Armenulić. Još u onoj "avnojevskoj Jugoslaviji", uveo je Živojinovića u Devis kup reprezentaciju. Najveći uspesi našeg reprezentativnog tenisa vezani su za tandem Armenulić - Živojinović.
- Moja ideja je bila da se Boba uključi znatno ranije, predlagao sam da preuzme selektorsko mesto jer je rođeni lider. Ali, ovo rešenje je pravo. Očekujem da će Boba vratiti tenis sa margine. A i krajnje je vreme - kaže Armenulić.

Dugo je figurirao kao naš teniski spasilac , ali Boba - nacionale nije želeo da svoje ime stavlja u funkciju ličnih interesa pojedinaca. Čekao je na pravi trenutak i na kraju ga dočekao.

- Nisam želeo ranije da se aktiviram, jer sam procenio da još nije došlo pravo vreme i da u teniskoj organizaciji ne sede oni "pravi". Sada se to izmenilo. Želja mi je da se stvore dobri odnosi, poverenje i iznad svega radna atmosfera neopterećena sitnim interesima i klubaštvom. Želim da krenemo uzlaznom linijom, a siguran sam da su se stekli svi potrebni uslovi.

U IO, Živojinović je izabrao bivše majstore i ljude koji tenisu žele samo najbolje.
-Dugo već egzistira ideja o formiranju teniskog pula, kako bi mladi igrači mogli nesmetano da se razvijaju. Sada će to biti naš cilj, jer sam siguran da stabilnom finansijskom, možemo stvoriti i jaku igračku bazu. Uz to, sigurno da mogu obezbediti i jaku pomoć Svetske teniske federacije (ITF) koja će, verujem, sada imati jasnu predstavu o stanju u Ju - tenisu, što je bitan preduslov da ta pomoć stigne - zaključuje Boba Živojinović.

Po svemu sudeći, vreme prave igre ponovo dolazi. Ne treba preko noći očekivati senzacionalne pomake, ali je jedno sigurno, ovaj sport je ponovo na zdravim nogama. Treba očekivati da Boba Živojinović postane i prvi čovek TSJ, jer Srbiji sledi mandat predsednika IO.

S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

18:03h

Slobodan Živojinović novoizabrani predsednik TAS

18:12h

Ljubiša Tumbaković: Motivi ostali u Lisabonu

18:23h

Fudbaleri Železnika veruju u trijumf nad šampionom

18:34h

Branko Bulatović o dobrim igrama naših klubova u Evropi

18:45h

Olivera Jevtić trčaće i dalje za Jugoslaviju

18:55h

G. Vujević otputovao u Argentinu s ciljem da do četvrtfinala nadoknadi propušteno zbog povrede

19:07h

Plavi dvojac bez medalje na SP u Sevilji

19:18h

Radnički i Obilić igrali nerešeno (3:3) u najuzbudljivijem meču 6. kola Prve ligeFastCounter by LinkExchange