[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Ponedeljak, 29. jul 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Dragan Čedić (32) iz Leskovca za 20 minuta izvršio sedmostruko ubistvo

Iz osvete ubio bivšu ženu i još šest osoba

Ubica lakše i teže ranio još četvoro članova ženine familije i njene prijatelje. Policija traga za monstrumom

LESKOVAC - U noći između subote i nedelje, za samo 20 minuta, na tri različita mesta Dragan Čedić (32) iz Leskovca ubio je bivšu suprugu Biljanu (28) i šest članova tazbine, dok je četvoro članova ženine familije i prijatelja lakše i teže ranio.

Policija zatajila
"Glas" iz pouzdanih izvora saznaje da je leskovačka policija mogla da predupredi ovaj zločin da je blagovremeno reagovala na njegove već ranije upućene pretnje ženi koja ga je napustila. Više puta se obraćao SUP-u zahtevajući da mu saopšte gde se ona nalazi i preteći da će se "osvetiti svima onima koji su doprineli propasti njegovog braka". Znajući o kakvoj se osobi radi, policija je morala da preduzme sve potrebne mere kako bi se izbegla ovakva tragedija.

M. D.

Prema zvaničnim informacijama, Dragan Čedić je prvo u bilijar klubu "Sedam" u Ulici Filipa Višnjića 11, u 23.55 sati, ubio Nenada Lukića (31) i ranio Slavoljuba Kržalića (47), a potom se "vartburgom" dovezao pred porodičnu kuću svoje supruge Biljane (28), u Ulici Mila Ćalovića 17, i pet minuta posle ponoći upao i iz automatske puške pucao i ubio pet osoba, a jednu ranio.

U porodičnoj kući Čedić je ubio bivšu suprugu Biljanu Čedić (28), njene sestre Ivanu Kalčić (31) i Jelenu Zdravković (25), Jeleninog supruga Bobana (24) i Biljaninu komšinicu Jelenu Zlatković (29), a ranio njenu drugaricu Maju Bojković (26).

Kako saznajemo, u vreme ubistva na spratu kuće u kojoj se odvijala drama spavalo je dvoje dece.Svoj smrtonosni pir ubica završava deset minuta kasnije u Ulici Cara Uroša 49, 500 metara dalje, u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara, koju ubija, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranjava. Blagoje je sa teškim povredama prebačen na Neurohiruršku kliniku u Nišu, a Đorđe sa lakšim povredama u leskovačku bolnicu.

Branila sestru
Ivana Kalčić, najstarija od sestara bila je udata u Požarevcu, a dan pre tragedije došla je u posetu sestrama, Biljani i Jeleni, sa kojima je zajedno ubijena. U komšiluku pokojne Ivane Kalčić, u Požarevcu, u Ulici Bože Dimitrijevića kažu da je na put u Leskovac trebalo da krene i Ivanin suprug, ali da nije mogao da napusti posao, te je najstarija sestra povela svog maloletnog sinčića. Komšije kažu da je Ivanina svekrva, Patriša Kalčić, inače zaposlena u privatnoj pekari u Majilovcu, sa svojim sinom juče otputovala u Leskovac po unuka.

V. M.

Prema zvaničnom saopštenju, višestruki ubica sedmostruko ubistvo je izvršio iz istog oružja, automatske puške kalibra 7,62 mm, a još se ne zna koliko metaka je ispalio. Pucnjavu u Cara Uroša i Ćalovićevoj, u tzv. Radničkom naselju, čule su komšije i sa terasa i iz dvorišta svojih kuća videle su ubicu, koga su svi poznavali.

Službeni organi pretpostavljaju da je motiv ubistva "neraščišćeni porodični odnosi između Biljane i Dragana". Bračni par se rastao pre godinu dana, a razvod je bio u postupku. Imaju kćer Mariju (8) koja je te noći, kako saznajemo, bila u susednom selu Vinarcu kod rođaka.

U SUP-u negiraju da su postojale pismene prijave - upozorenja o Draganovim namerama i kažu da je kobne noći jedan od policajaca, rođak ubijenih sestara, proveo dan u njihovoj kući, odakle je pre tragičnog događaja izašao dva sata ranije.

- Izašla sam na terasu kada se čula puščana paljba. Iz kuće u Ćalovićevoj 17 izašao je Dragan, seo u kola i otišao niz ulicu. Kasnije smo čuli još nekoliko rafala, u susednoj ulici. Pozvala sam telefonom policiju, ona je ubrzo stigla, priča mlađa devojka koja nije želela da se predstavi.

Prema pričama komšija, ubijene sestre su bile dobre devojke, a Dragan je teško podnosio raskid sa Biljanom. Stalno je prolazio pored njene kuće, pretio, a bio je i tog dana uveče. Kažu da je o lošim Draganovim namerama policija više puta obaveštavana, čak da su to uradili i njegovi roditelji. Pretpostavlja se da je bio i psihički nestabilan. Od komšija saznajemo da je voleo ptice i imao je desetak kanarinaca i štiglica.

M. Joković


vesti po rubrikama

^hronika

19:01h

Preminuo bokser Svetomir Belić

19:10h

Kladovo:U diskoteci ubijen student teologije

19:21h

Niš: Optužena četiri pripadnika VJ

19:31h

Novi Sad: U vozu oteli 1.000 evra

19:40h

Rus poginuo zbog računa za struju

19:51h

S. Zečević iz GSUP o poligrafskom ispitivanju

20:00h

Dragan Čedić (32) iz Leskovca za 20 minuta izvršio sedmostruko ubistvo     


FastCounter by LinkExchange