[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 27. jun 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Ana Stanić predstavila novi album "Tri"

Između estrade i rokenrola

U novom "Keri Bredšo" autfitu popularna pevačica razdragano se vrzmala kroz popriličnu gužvu najrazličitijih zvanica

Na jednom od najfrekventnijih beogradskih splavova "Saundu" prekjuče je u ranim popodnevnim satima predstavljen novi album zvezde PGP-RTS-a Ane Stanić, jednostavnog naziva "Tri".

U novom "Keri Bredšo" autfitu popularna pevačica razdragano se vrzmala kroz popriličnu gužvu najrazličitijih zvanica, od neopisivo (za svaki njen gest) zainteresovanih fotoreportera i neraspoloženih novinara (PGP-RTS potvrdio je svoj tradicionalno neprofesionalan odnos prema predstavnicima sedme sile pa je do CD-a moglo da se dođe samo "pomoću trikova"), do novog liderskog tima izdavačkog sektora nacionalne medijske kuće, na čelu sa direktorom Vladimirom Markovićem.

A da je stvar sasvim ozbiljno shvaćena, govori i činjenica da je promociji prisustvovao i Aleksandar Crkvenjakov, direktor Radio televizije Srbije.

Tačku karijere Ane Stanić i izlazak njenog trećeg solo albuma možda najbolje može da ilustruje struktura gužve koja se tog popodneva njihala na "Saundu". Pored toga što je tu bilo predstavnika medijskih kuća koje se otvoreno ograđuju od bilo kakvog (domaćeg) mejnstrima, u vrevi su mogli da se primete i predstavnici najrazličitijih muzičkih žanrova, od onih koji neguju istinski rokenrol, preko onih koji s njim samo koketiraju, do onih koji su s Anom tu i tamo sarađivali ili radili na njenom "stajlingu" ili omotu za ploču.

Dok je iz zvučnika dopirala muzika s novog albuma (nekima je moglo da se učini da slušaju onaj prethodni), Ana Stanić obratila se publici:

- Nisam se posebno pripremila za ovu promociju, ali ono što mogu da kažem je da je ovo materijal iza kojeg ja apsolutno stojim...

Nešto kasnije, zajedno s bendom, Stanićeva je otpevala nekoliko novih pesama i time nametnula zaključak da materijal s nove ploče mnogo bolje zvuči kada ga slušate "uživo" nego s nekog od nosača zvuka.

I. S.


vesti po rubrikama

^kultura

16:03h

SOKOJ proziva nadležne zbog neažurnosti u suzbijanju piraterije

16:09h

Nagrade manifestacije "Vidovdansko pesničko pričešće"

16:14h Novi Sad: Danas na Osmom Infantu ljubljanski "Znoj i čađ"
16:21h Posle 70. rođendana, Pavaroti odlazi sa scene
16:36h U Somboru od danas do 29. juna pozorišni maraton
16:47h Ana Stanić predstavila novi album "Tri"
16:58h Femi Kuti u petak na stadionu "Tašmajdan"
17:12h U Beogradu i Vršcu "Dani Vaska Pope"
   


     


FastCounter by LinkExchange