[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Četvrtak, 30. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Zbog situacije u pozorištu "Zoran Radmilović" glumac Vladimir Cvejić dao otkaz

Nije ispunjeno dato obećanje

Pozorište nema repertoar, ne igra predstave i ja jednostavno ne želim da budem u takvoj kući

ZAJEČAR - Glumac Vladimir Cvejić, koji je ujedno i predsednik Sindikata dramskih umetnika u Zaječaru, uručio je otkaz upravnici Zorici Zec zbog, kako je za "Glas" izjavio, "izuzetno lošeg stanja u teatru "Zoran Radmilović".

- Ovakva moja odluka nije od juče. Kraj je sezone, a uprava Pozorišta nije ispunila ni jedno obećanje dato na sastanku sa predstavnicima Sindikata. Konkurs za umetničkog direktora trebalo je da bude raspisan do 16. maja, ali niti je uprava predložila svog kandidata, niti je to tražila od nas. Pozorište nema repertoar, ne igra predstave i ja jednostavno ne želim da budem u takvoj kući. Još manje da sačekam septembar kada će sistematizaciju radnih mesta da uradi upravnica Zorica Zec, koja je preuzela sve funkcije u pozorištu, kaže Cvejić.

Već otišlo troje glumaca

U poslednje dve godine iz zaječarskog teatra otišlo je troje glumaca - Jasminka Hodžić, Žetica Jovanović i Aleksandar Mihajlović. Uz Vladimira Cvejića, odlazak najavljuju još neki glumci, dok je jedan broj njih angažovan na projektima drugih teatara. Od njih 12, rad nove upravnice ne podržava polovina ansambla, a kao razlog navode "prazna obećanja". Za ovu sezonu najavljeno je osam premijera, a izvedena je samo jedna. Prema njihovim rečima i ono što je već bilo na repertoaru ne igra se dovoljno.

Gospođa Zec najpre nije želela da komentariše Cvejićev otkaz rekavši da njoj niko ništa nije dostavio u pismenoj formi, a onda je prilično rezignirano rekla da joj je otkaz nagovešten zbog toga što pozorište ne može da usaglasi igranje predstava sa Cvejićevim privatnim glumačkim angažmanima.

Upravnica zaječarskog teatra kritikovala je novinare zato što pokazuju interesovanje za glumčev otkaz, a ne za finansijsko stanje u pozorištu koje je prema njenim rečima katastrofalno.

- Prema poslednjim podacima nadzornog odbora pozorište "Zoran Radmilović" je u minusu 600.000 dinara zbog nesavesnog poslovanja prethodne uprave. Ne postoje pravno valjani dokumenti, niti rešenja o radnim mestima, velike su nepravilnosti u vrednovanju umetničkog ansambla i raspodeli koeficijenata na osnovu kojih primaju platu, naglasila je Zec.

Upravnica zaječarskog pozorišta tvrdi da je ansambl od 12 glumaca nezadovoljavajući, da samo pojedini imaju završenu Akademiju i da će zato morati da angažuju možda i čitavu klasu sa Akademije, ali "da to ne bude na finansijsku štetu ove kuće".

S. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h Otvoreno Evropsko bijenale savremene umetnosti u Frankfurtu
16:14h Zahtev da akcija suzbijanja video i TV piraterije krene iz Niša
16:22h Novi CD Beogradskog gudačkog kvarteta
16:37h Muzički festival "Sunčane skale" u Herceg Novom

16:43h

Aleksandar Tišma iz Berlina, uoči povratka u Novi Sad

16:57h

Zbog situacije u pozorištu "Zoran Radmilović" glumac Vladimir Cvejić dao otkaz

17:12h Premijera filma "Mangupi overavaju orgazam" u Beogradu
17:29h Slovenci u poseti Kinoteci
   


     


FastCounter by LinkExchange