[an error occurred while processing this directive]  

  [an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Sreda, 22. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Predlog za direktora Studentskog centra do 27. maja

Ministar zakopao „ratne sekire"

Zahtevi sindikata bili su opravdani, zaključeno je juče

Ministarstvo prosvete će se postarati da se imenovanje direktora Studentskog centra „Beograd" obavi u najkraćem roku, a da komisija za izbor direktora i Upravni odbor svoj predlog daju najkasnije do 27. maja - zaključak je sporazuma koji su juče potpisali Gašo Knežević, republički ministar prosvete, i pregovarački tim Samostalnog sindikata, koji je prošle nedelje istakao zahtev za smenu Branke Đukanović, v.d. direktora SC „Beograd".

Rasplet
- Jučerašnje parafiranje ugovora sa petoricom predstavnika većinskog sindikata za resornog ministra je pouzdan znak da su „sekire konačno zakopane" i da više neće biti sukoba na zajedničkom poslu. Potpisanim dogovorom konstatovano je da postoji problem i da ga treba pod hitno rešiti. Do ponedeljka će se pribaviti i mišljenje Upravnog odbora Studentskog centra o novom kandidatu za direktora u toj ustanovi, a konačna reč pripašće Vladi - kaže za „Glas" prof. dr Gašo Knežević, ministar prosvete i sporta, povodom sukoba u ovoj akademskoj ustanovi.

Na jučerašnjem sastanku je zaključeno i da je opravdan stav sindikata da je potrebno izabrati direktora što pre, ali i da je to, ipak, nadležnost Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete. Sva ostala pitanja Samostalnog sindikata biće rešavana posle imenovanja direktora, a dogovoreno je i da se Ministarstvo, Sindikat i v.d. direktora suzdrže od bilo kakve negativne akcije i konfrontacije. Ministarstvo će garantovati da neće biti negativnih konsekvenci po članove Sindikata, ali se i obavezuje da uputi nadzor u Studentski centar i proveri sve navode Sindikata, a u vezi sa nepravilnostima u radu.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Vuk Vučić, koordinator studentske organizacije „Centar" rekao je da je budžetska komisija već juče ušla u SC „Beograd", a da je kao znak podrške Sindikatu već oko 6.400 studenata iz studentskih domova potpisalo peticiju. NJemu je, kako je rekao, u prekjučerašnjem razgovoru ministar prosvete obećao da će do 3. juna direktor biti izabran. Žarko Mihailović, pomoćnik ministra prosvete, potvrdio je za „Glas" da danas prosvetna komisija ulazi u Centar, ali da je to i pre sedam dana bilo najavljeno kao deo uobičajene procedure. Aleksandar Đoković, predsednik Saveza studenata Beograda rekao je juče da će peticija, po završetku akcije, biti predata nadležnim organima u Ministarstvu, gde će se ispitati stavovi peticije o „pokretanju odgovornosti celokupnog rukovodstva" da se ne bi desilo da dođe neko novi na čelo Ustanove, a problemi ostanu isti.

D. S.


vesti po rubrikama

^Beograd

21:13h

Sređivanje katastarske evidencije u Novom Beogradu

21:30h

Predlog za direktora Studentskog centra do 27. maja

21:35h Grocka ovog vikenda dočekuje četiri stotine gostiju
21:40h Forum beogradskih osnovnih škola planira jednodnevni štrajk
21:42h U predškolskim ustanovama nezadovoljni zaradama
21:45h Bolja snabdevenost apoteka od 1. juna
21:50h Nema para za narodne kuhinje u Zemunu i Rakovici
21:55h U GSP-u najavljuju povlastice za penzionere
21:28h U svim "Pekabetama" sniženje "Dijamantovih" priozvoda
21:35h Gleb Vladimirovič Nosovski, gost Međunarodne konferencije o geometriji
        


FastCounter by LinkExchange