[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e
Nedelja, 19. maj 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

SINA

SNAGA

Teatar u gostima Relje Bašića u Beogradu

Posle 12 godina

"Zlatni dečki" Nila Sajmona na Velikoj sceni Ateljea 212

Zagrebački Teatar u gostima (osnovan 1973), u kome su igrali svi velikani hrvatskog glumišta, ali i Neda Arnerić i Jelisaveta Sablić, nakon 12 godina ponovo je u Beogradu. Na Velikoj sceni Ateljea, večeras u 20 sati, publika će videti komediju Nila Sajmona, "Zlatni dečki", u režiji Relje Bašića.

Na konferenciji za novinare, predstavljena je glumačka ekipa u kojoj su Pero Kvrgić, Vanja Drah, Ivica Zadro i Maja Petrin.
- Radosni smo što smo nakon ovolikih godina ponovo u Beogradu, ja naročito, igrao sam na ovoj sceni u vreme Mire Trailović. Da bih malo šarmirao i frapirao, podsetiću da je Teatar u gostima od svog osnivanja bio u Beogradu, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Mladenovcu, Rumi, Staroj Pazovi, Svetozarevu, Valjevu, Vrbasu, Peći, Požarevcu, Prištini, Kragujevcu, Vrnjačkoj banji, Ćupriji...

Ne znam ni za jedno srpsko pozorište koje je toliko putovalo po Srbiji, i nadam se da je ovo gostovanje početak novog brojanja. Gostovanje Zvezdara teatra i Ateljea u Zagrebu, ne samo da su doprineli ovoj poseti, nego je to preraslo u želju da se ponovo i što češće viđamo - kaže Relja Bašić, jedan od osnivača Teatra u gostima, kultni glumac nekadašnjeg jugoslovenskog pozorišta i filma.

Nakon više od decenije, sa predstavom "Zlatni dečki" u Beogradu su i nekadašnji ljubimci naše publike, Pero Kvrgić i Vanja Drah.
- Prilično sam uzbuđen, a ne bih voleo da budem patetičan. Moj glumački put dosta je bio vezan za Beograd, Bitef, Sterijino pozorje... Mnogi beogradski glumci gostovali su u Zagrebu, neki su bili i članovi ansambla. Još uvek imam mnogo emocija i simpatija, i glumačkih i ljudskih, prema kolegama i ovom gradu - izjavio je Pero Kvrgić.

Vanja Drah je podsetio na ideje putujućeg pozorišta Bojana Stupice, u vreme kad je veliki reditelj sa Mirom Stupicom radio u Zagrebu.
- Glumac može videti koliko vredi, kad u jednoj sezoni odigra 200 predstava, kao što smi mi nekada igrali u bivšoj Jugoslaviji - rekao je Vanja Drah.

R. R.


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h

Dokumentarni film posle 46 godina u zvaničnoj konkurenciji Kana

16:14h

Zoran Pantelić, član Asocijacije Apsolutno o učešću na Bijenalu mladih u Torinu i frankfurtskoj Manifesti

16:31h

Zagrebači Teatar u gostima u Beogradu

16:42h

Žarko Radić, nekadašnji prvak beogradske scene, govori za "Glas"

16:59h

Kvartet Dedić, Novakov, Đorđević i Revišin na turneji po Srbiji

17:13h

Likovna škola u Studenici

17:28h

U Sloveniji nagrađen beogradski dizajner

17:40h

U Kolarčevoj zadužbini nastupa Dmitrij Sitkovetski

17:57h

"Toska" na filmu u Centru "Sava"

      


FastCounter by LinkExchange