GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 18. april 2002.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

"Građevinari" sa Banjice grade li grade, a glavni inžinjer Zvonko Varga zadovoljno trlja ruke

Trener u nevreme

Pregrmeo najteže i sada polako, ali sigurno, bere plodove rada.
- Ne krijem, zadovoljan sam, protiv Obilića na Vračaru smo remizirali, ali je igra bila bolja od boda, pobedili smo zatim Zvezdaru, a to je bila ključna utakmica jer je bilo mnogo negativne energije između dva kluba i najzad slavili protiv Sutjeske, a to je bio nekako najteži meč, da su Nikšićani postigli gol u prvom poluvremenu ko zna kako bi se sve završilo... Ali, na kontu je pet bodova više pa sada možemo mirnije u nastavak prvenstva, a pravi rad nam tek predstoji.

Potom Varga objašnjava o čemu se radi.
- Spajamo igru i rezultat, to je i lepo i korisno, ali mi imamo i veće ambicije. Da stvorimo modernu igru što nije ni malo lako. Dakle, radi se o zoni, koja se igra svuda u svetu. I od zacrtanog plana nećemo odustati, iako smo svi u klubu svesni da se radi o radikalnom zaokretu. Koji donosi i oscilacije i lošije igre. Spreman sam i na to, ali, koji trener voli da gubi. Tako i ja pokušavam da to svedem na minimum.

Rivanildo za budućnost

Stigao je Brazilac, ali Brazilca nema na terenu.
- Nije još dobio sertifikat, ali ga očekujemo svakog dana. Rivanildo će biti veliko pojačanje, ali za narednu sezonu. Teško da će stići da se iskaže u ovoj. Ali, radi se o zaista talentovanom napadaču, koji ima sjajan cug iz mesta, dobar dribling.

I ne ide loše.
- Sada ne, ali problemi su se pojavili na pripremama - mirno priča Varga. - Nismo imali dovoljno vremena, a stariji igrači nisu mogli preko noći da prihvate moje zahteve. Marko Perović je došao nespreman, Bora Stevanović je jesenas odigrao samo 11 utakmica, Slađana Nikolića je mučila tetiva, ni Topalov nije bio stalno na terenu, dok se Dragan Stevanović tek oporavljao od povrede. I, kada je počeo pravi rad, ispadali su iz stroja jedan po jedan. Nisu spojili pet utakmica zajedno u pripremnom periodu tako da ni ja nisam mogao da sklopim kockice novog mozaika.

Išao sam na ono: radi pa odmaraj kako bih ih sačuvao koliko mogu. I praktično počeli smo da se skupljamo od prve utakmice. Međutim, te boljke smo preboleli i poslednje utakmice pokazuju da stvari idu očekivanim tokom.

Rad je stigao i do kontinuiteta, a mlađi igrači do afirmacije.
- Mislim da smo mnogo toga uradili i da će Banjica uskoro biti pravi rasadnik talenata. Neki su već iskazali kvalitet koji tek treba da dođe do izražaja. Pantić će, uveren sam u to, sledeće sezone biti najbolji bek u zemlji. Mnogo toga može da uradi po desnoj strani, a sjajno se slaže sa Gutijem Jovanovićem i to je tandem od koga u klubu mnogo očekujemo. Naravno, nisu oni jedini ali su svakako predvodnici novog talasa - s optimizmom gleda u budućnost Zvonko Varga.

Osmesi "građevinara" kao zalog novog trenda na Banjici.

Nema popusta ni za Partizan

Godinama je Varga nosio dres Partizana, a posle gostovanja u Kragujevcu, na Banjicu stižu crno-beli.
- Pokušaćemo da pobedimo i Radnički pošto bi nam bodovi doneli psihološku stabilnost pred dva meča na našem terenu. Jer, posle Partizana, dočekujemo i Lučance.
Pa, hoćete li "pustiti" lidera?
- Kako mi možemo da pustimo najbolji tim u Jugoslaviji - na pitanje odgovara pitanjem Varga. - Nadam se samo da će Partizan pobediti Zvezdu i da neće na Banjicu doći našpanovan. U tom slučaju mi bismo imali lakši zadatak, a da ćemo pokušati da iznenadimo verovatno novog šampiona, pokušaćemo...


J. Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

16:30h

Odbojkaši iz Podogorice proslavili prvu titulu

16:35h

Sve jači sastav učesnika 15. beogradskog maratona

16:45h

"Građevinari" sa Banjice grade li grade, a glavni inžinjer Zvonko Varga zadovoljno trlja ruke

16:50h

Selektor Zoran Živković saopštio kandidate za prijateljske mečeve sa Mađarskom

17:00h

Sportski direktor crveno-belih, na temu pojačanja: Nije Popov, nego Petrović

17:05h

Crvena zvezda raskinula ugovor sa krilnim centrom Dušanom Nedićem

17:45h

Podmlađena reprezentacija Jugoslavije pobedila Litvaniju u Smederevu - 4:1

21:55h

Odbojkašice Crvene zvezde pobedile Jedinstvo 3:1 i osvojile 21. zvezdicu šampiona Jugoslavije

 FastCounter by LinkExchange