[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 1. april 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Do početka "Beogradskog maratona" sve ulice popravljene

Zemunska i Tošin
bunar spremne za trkače

Radovi na rekonstrukciji Zemunske ulice se privode kraju u sklopu plana da trasa Beogradskog maratona prođe ovuda, dok će stanari ove ulice i zaposleni u okolnim fabrikama, posle skoro godinu dana moći bez blata na cipelama da idu na posao. Izgradnju jednog kilometra bulevara koji povezuje Gandijevu ulicu i Tošin bunar, vrednu 240 miliona dinara investirala je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Radovi na frekventnim saobraćajnicama oko železničke stanice "Tošin bunar" počeli su još pre dve godine, kada je izgrađena desna strana Ulice Tošinog bunara, od skretanja sa autoputa kod Studentskog grada, do Ulice Nikole Dobrovića. Prošle godine se nastavilo sa rekonstrukcijom Zemunske ulice od baraka ispred "Ineks ukusa" do Gandijeve ulice. Dvesta metara ulice koje je tom prilikom preskočeno još uvek nije u planu za rekonstrukciju, jer su nastale poteškoće imovinsko-pravne prirode oko baraka na tom potezu. U njima žive radnici zaposleni u građevinskoj firmi "Trudbenik", koji su u prvom navratu iseljeni, a usled protesta stanara ispred Direkcije, ponovo useljeni.

Planira se izgradnja mosta
- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda planira izgradnju mosta i petlje u ulici Proleterske solidarnosti preko bulevara Arsenija Čarnojevića, a u skorije vreme ćemo završiti i levu stranu Tošinog bunara, od autoputa do ulice Nikole Dobrovića - rekao je Bratislav Gavrilović, direktor sektora za izgradnju i nadzor.

- Na Bulevaru koji se gradi u Zemunskoj ulici od prošle godine, privode se kraju radovi na saobraćajnicama i kompletnoj infrastrukturi - izgrađeni su jedan magistralni i dva distributivna cevovoda , fekalna i kišna kanalizacija i parking prostor sa zelenim površinama - rekao je Bratislav Gavrilović , direktor sektora za izgradnju i nadzor u Direkciji za građevinsko zemljište.
Na raskrsnici Gandijeve i Vojvođanske ulice, popularno nazvanoj "kod Zekovića" se, za sada, neće pristupiti obimnijim radovima jer nisu regulisana imovinsko-pravna pitanja sa stanarima na početku Vojvođanske ulice, kojima ne odgovara nagodba o raseljavanju. Ista situacija se dešava sa stanarima dela Ulice LJubinke Bobić koja se sa Bežanijske kose spušta ka Gandijevoj. Već godinu dana se preko te, dvesta metara duge uzbrdice, otežano odvija saobraćaj u oba smera, pa će putari samo zakrpiti rupe na tom potezu. Svi radovi bi trebalo da budu gotovi do 30. aprila, dok bi danas trebalo da počne asfaltiranje jednog smera Zemunske ulice, tradicionalne etape Beogradskog maratona.

M. R.


vesti po rubrikama

^Beograd

20:07h

Grafiti su deo svake metropole, slika života stanovnika grada

20:09h

Lepo vreme pogodno za posetu zoo-vrtu

20:12h Patronažna služba od velike pomoći za građane u opštini Savski venac
20:15h Do početka "Beogradskog maratona" sve ulice popravljene
20:20h Novi izgled poštanskih sandučića
20:30h Ponovno prekinuta sednica SO Pančevo
20:35h Opština Čukarica bez rešenja za nehigijenska naselja
20:40h Osnivanje "Laste" u Lazarevcu dovedeno u pitanje
20:45h Radnici "Čistoće" čistili Kalemegdan
20:50h Na beogradskom hipodromu otvorena nova trkačka sezona
20:55h U 16 beogradskih opština danas počinje popis stanovništva
00:32h Izgoreo splav"Akapulko"
   


     


FastCounter by LinkExchange