[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 28. decembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Izvršni odbor konačno imenovao prvog stručnjaka reprezentacije

Savićević selektor na
(ne)određeno vreme

Dejo će funkciju obavljati najverovatnije do leta jer ne želi da bude trajno rešenje. Bajević ostaje najozbiljniji kandidat

Dejan Savićević novi je selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Ovo je odluka Izvršnog odbora FSJ na sednici koja je potrajala prilično dugo, a proizvod je činjenice da Stručni odbor nije mogao da donese zadovoljavajuće rešenje u datom trenutku. Epilog je iznenađujući tim pre što je Savićević egzistirao samo kao privremeno rešenje, dok Bajeviću ne istekne ugovor sa PAOK. Zapravo iznenađuje što, bar po formulaciji predsednika FSJ Dragana Stojkovića, Dejo nije privremeno rešenje. Nema ispred ni vd...

Bajeviću nije obećano

Poslednji telefonski razgovor sa Dušanom Bajevićem predsednik Stojković obavio je u sredu, kasno uveče.
- Razgovor je potrajao oko pola sata. On je rekao da, objektivno, sada ne može da preuzme reprezentaciju. Šta će biti u narednom periodu ne možemo predvideti. Niti smo mi obećali Bajeviću mesto selektora i da ćemo ga čekati, niti je on obećao da će sigurno doći.

- Kvalifikacije počinju septembra 2002. godine, pa je shodno toj činjenici Stručni odbor odlučio da ne treba žuriti sa odlukom - počeo je izlaganje na konferenciji za štampu predsednik FSJ.
- Želimo dugoročno i kvalitetno rešenje. Kada se završi prolećni deo prvenstva kod nas, ali i u inostranim ligama, verovatno ćemo imati još stručnjaka na raspolaganju. Do tada, Dejan Savićević će voditi reprezentaciju uz punu podršku svih nas. Dejo od danas ima sva ovlašćenja i punu podršku SO i IO FSJ.

Stojković je istakao da je Dejan već obavljao istu funkciju, doduše kao član komisije, ali je ekipu vodio samostalno sa klupe.
- Savićević je prihvatio posao, ali je naglasio da ne želi da bude trajno rešenje, zapravo, želi da obavlja tu dužnost dok se ne izabere nova ličnost. Ko će to biti teško je sada reći, kao ni to kada ćemo pristupiti izboru selektora. Za nas je ovo gotova stvar. Zabraniću da se o selektoru uopšte priča od sada pa nadalje.

Stojković smatra da je u ovom trenutku izbor Savićevića optimalno rešenje. Bilo je reči i da se istovremeno ustoliči i na mesto direktora reprezentacije...
- To smo odbacili, mada je bilo i takvih predloga. Ostavili smo tu funkciju za kasnije jer bi to bilo gomilanje funkcija. Dejo je predsednik FS Crne Gore, potpredsednik FSJ, selektor... Mnogo bi bilo. Ono što je posebno značajno u ovom trenutku je apsolutno jednoglasje. Dakle, podrška našem izboru bila je apsolutna, bez ijednog glasa protiv, što me posebno raduje - podvukao je predsednik FSJ.

Dejo je hrabar

Na sastanku IO FSJ bilo je prisutno 19 članova, 14 iz Srbije i pet iz FS Crne Gore. Odluka o postavljanju Dejana Savićevića na mesto selektora bila je jednoglasna.
- U protivnom, siguran sam, Dejo ne bi prihvatio ponudu. Poznajem ga, znam njegove karakterne crte. Veoma je hrabar kada se prihvatio ovog posla, uz to ima lični stav i ja ga zbog toga neizmerno cenim - rekao je Stojković.

Stojković ističe da sada, za razliku od perioda koji je za nama, vreme radi za fudbalsku organizaciju.
- Više nećemo imati presiju. Možda je bilo manjkavosti u stilu rada, proceduri, načinu vođenja razgovora, ali sve je išlo ka jednom cilju, pravom i konačnom izboru. Nismo eliminisali nijedno ime. Na mestu selektora i dalje želimo dobrog, proverenog, ozbiljnog stručnjaka koji će nas odvesti na EP u Portugaliju. Znate, možda ćemo problem selektora rešiti u aprilu, maju, julu, ili kasnije, ali ćemo ga rešiti onako kako mislimo da je najbolje za jugoslovenski fudbal - konstatovao je Dragan Stojković.

Na kraju i zaključak. Ma koliko se opirali tome u FSJ, Savićević je privremeno rešenje. Stojković insistira na tome da mesto nikome nije obećano, niti da se fotelja nekome čuva. Ipak, baš prema Piksijevim rečima, "Princ s Neretve" Dušan Bajević i dalje je najozbiljniji kandidat i čeka se leto da "dojezdi na belom konju"...

Kazne sa pet nula

U senci izbora selektora prošle su i ostale tačke dnevnog reda IO FSJ. Razgovaralo se o sistemu takmičenja i prihvaćeni su već poznati predlozi da se redukcija saveznih liga obavi u takmičarskoj 2003/04. godini. Povećane su takse za sudije, delegate i ostala službena lica, ali su povećane i kazne. Klubovi će sada, u zavisnosti od težine prekršaja, plaćati od 60.000 do 600.000 dinara, a pojedinci od 9.000 do čak 140.000 dinara.


S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

14:30h

Održan Sedmi novogodišnji turnir "Sve zvezde SOS kanala"

14:45h

Živković saopštio spisak od 17 kandidata za EP u rukometu

14:50h

Crvena zvezda predstavila mladog Banjalučanina

15:00h

U Budvi finalni turnir Kupa Jugoslavije za odbojkaše

15:30h

Savićević selektor na (ne)određeno vreme

 FastCounter by LinkExchange