[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 28. decembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Selektor rukometaša Zoran Živković saopštio spisak od 17 kandidata za EP u Švedskoj

Jedan prekobrojan

Pripreme počinju 2. januara, provere na turniru u Švedskoj i protiv Makedonije u Nišu

Selektor rukometaša Zoran Živković sveo je spisak sa 35 na 17 imena. U Švedsku će putovati 16, dakle, jedan je prekobrojan. Pripreme, po rečima selektora, počinju 2. januara i biće obavljene u Beogradu. Jedino će plavi dva puta napustiti "Banjicu" i to da bi učestvovali na jakom međunarodnom rukometnom turniru u Švedskoj od 11. do 13. januara gde će pored naše reprezentacije i domaćina igrati još Danska i Švajcarska. Još jednom, tačnije pred polazak na EP, 18. januara kada je zakazana prijateljska utakmica sa Makedonijom u Nišu.

- Pozvao sam 17 igrača, jer neki naši reprezentativci, pre svih Mladen Bojinović, koji igra u Barseloni, nema dovoljnu minutažu - pojasnio je Tuta Živković . - Zato ćemo mu dati šansu, videti koliko može i to je naša najveća dilema. Šteta što smo u startu ostali bez Nenada Peruničića, Stefanovića, Lapčevića, Kapisode. Ali, imaćemo jaku ekipu, sposobnu da osvoji neku od medalja.

Švedski sto

Na pripreme za EP u Švedskoj selektor Živković pozvao je sledeće rukometaše: (golmani): Perić (Pivovarna Laško), Šterbik (Foteks), Puljezević (Lovćen), (krila): Matić (PIK SEged), Ćuruvija (C. zvezda), Milosavljević (Pivovarna Laško), Maksić (Prevent), (pivoti): Škrbić (Northorn), Nikolić (Sintelon), (bekovi): Jovanović (Portland San Antonio), Kokir (Vilštet), Golić (Veclar), Lisičić (Minden), Petrić (Porto), Kovačević (Hameln), Pavlović (Sintelon), Bojinović (Barselona).

Selektor je svestan težine zadatka. U takmičenju po grupama plavi su se našli u najtežoj.
- Moramo tako pripremini igrače i tempirati formu da od početka zaigramo najjače. Imamo u seriji tri važne i teške utakmice: prvo protiv Hrvata, pa Francuza i najzad Nemaca. Idealno bi bilo da ostvarimo tri pobede, jer bismo u drugi krug ušli s četiri boda. Sigurno da je EP kvalitetnije i jače od Svetskog prvenstva. Biće izuzetno teško, ali nema lakog puta do medalje. I da naglasim: ne plašimo se nikoga, a poštujemo sve protivnike!

Živković polako uvodi mlade snage. Smena generacije će ići postupno.
- Sada sam pozvao dva mlada igrača, Marka Ćuruviju iz Zvezde i Ljubomira Pavlovića iz Sintelona. Oni su naša perspektiva. U savremenom rukometu sve je više visokih krila. Zato nam je Ćuruvija potreban.

Predsednik UO RSJ Dragan Ranković je najveći optmista.
- Kada smo odlazili u Francusku tvrdio sam da ćemo se vratiti sa zlatom. Sprečile su nas sudije i to Makedonci. I sada sam optimista. Imamo sjajnu generaciju, odličan stručni štab i selektora koji je jedan od najpriznatijih i najtrofejnijih u svetu. A, lepo je kada nas dočekuju ispred Gradske skupštine. Zato ćemo početkom februara ponovo otvoriti sezonu lova na medalje.

S. Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

14:30h

Održan Sedmi novogodišnji turnir "Sve zvezde SOS kanala"

14:45h

Živković saopštio spisak od 17 kandidata za EP u rukometu

14:50h

Crvena zvezda predstavila mladog Banjalučanina

15:00h

U Budvi finalni turnir Kupa Jugoslavije za odbojkaše

15:30h

Savićević selektor na (ne)određeno vreme

 FastCounter by LinkExchange