[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 24. decembar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

Nema rešenja ni posle pregovora Dušana Bajevića i Dragana Stojkovića

Grci nam biraju selektora!

Trofejni trener, s ponudom FSJ, otputovao u Solun na sastanak s predsednikom PAOK-a. Odgovor do srede...

I pored obećanja i čvrstih uveravanja iz FSJ, fudbalskoj javnosti još nije obelodanjeno ime selektora "A" reprezentacije Jugoslavije! Predsednik Dragan Stojković obavio je razgovor s Dušanom Bajevićem, ali je sve ostalo na početnim pozicijama. Zapravo, nije se dogodilo ništa što već nije poznato u slučaju "Princa s Neretve". Glavni problem je ugovor koji poznatog i priznatog stručnjaka vezuje za solunski PAOK do juna, zapravo do polovine maja kada se prvenstvo Grčke završava.

- Razgovarao sam s Bajevićem više od dva časa, negde oko ponoći između subote i nedelje - rekao je na veoma posećenoj konferenciji za štampu predsednik FSJ Dragan Stojković.

Kolektivni duh

Stojković je dugo živeo prvo na zapadu (Francuska, Italija) pa na istoku (Japan) gde kolektivni duh u odlučivanju ne postoji. Očekivalo se da će takvu praksu primeniti i ovde. Ali, Piksi se zaklanja iza kolektivne odgovornosti.
- Ne želim da napravim grešku kao moj prethodnik Miljanić, pa da posle kažu da sam postavljao selektore i ja im sastavljao tim. Ali, neće baš ni Stručni odbor da naturi selektora. Ipak, odluku donosi IO FSJ.

- Na žalost, dogovor nije postignut jer se isprečio ugovor koji Duško ima sa solunskim klubom. Razgovori su bili sveobuhvatni, konkretni i otvoreni. Bajević se interesovao za stanje u našem fudbalu, radu u klubovima, ambicijama reprezentacije... Na poslednjem mestu bila je i priča o finansijskom delu. Možda je to i loše, ali tako je bilo. Konstatovali smo da postoji zajednički interes, ali molim javnost da se još malo strpi.

Stojković napominje da je Bajević najozbiljniji kandidat, ali i da je želja FSJ da se stvari oko izbora definitivno završe do Nove godine.
- Želimo da ispoštujemo demokratsku proceduru oko izbora selektora. Ali, isto tako: cilj nam je da se sve okonča na najbolji način i u interesu fudbala. Bajević je najozbiljniji kandidat, ali i ostali imaju isti tretman.

A ostali su Dimitrije Davidović, Ljupko Petrović i Vladislav Bogićević.
- Bez obzira na otvorena pisma i neke druge stvari, ja sam za to da svi imaju isti tretman. Žurimo, ipak, da selektor bude poznat pre praznika. Bio bi to lep poklon ljubiteljima fudbala. Ali, ponavljam, konačnu odluku donosi Stručni odbor u sredu, odnosno Iizvršni odbor FSJ u četvrtak.

U jednom trenutku, Piksi je na pitanje novinara o promeni kriterijuma za izbor selektora odgovorio:
- Ponavljam, sve zavisi od Stručnog odbora. Međutim, ukoliko se promene kriterijumi, a to znači da se čeka juni, tada bismo razgovarali i sa Ljubišom Tumbakovićem, koji je takođe vezan ugovorom za Partizan do juna. Znam samo jedno: Radomir Antić, koji je bio jedan od kandidata, kategorički je odbio mesto selektora. Ja sam da se selektor postavi pre ulaska u 2002!

Jedno od pitanja bilo je da li će Stojković ići na razgovore u Solun.
- Zašto bih? To je stvar Bajevića i predsednika PAOK-a. O mogućem otkupu Bajevićevog ugovora takođe nećemo pričati, jer finansijski nismo toliko jaki, međutim, ukoliko dođe do povoljnog raspleta u Solunu, slede uobičajeni kontakti, faksovi, ili ne znam već šta...

U svakom slučaju, odluka o selektoru je i blizu i daleko. S jedne strane, želja je predsednika da se sve okonča još ove godine, a s druge stoje objektivne (ne)mogućnosti. No, fudbalska javnost ima strpljenja... Bar još ovih par dana.

Ugovor i u džepu

Koliko će biti "težak" ugovor između FSJ i novog selektora teško je reći jer se cifre ne pominju... Bar ne zvanično. Priča se o sumi od 400.000 maraka godišnje i stanu u Beogradu.
- Ovo mesto nije za onoga ko želi da zaradi - tvrdi predsednik FSJ. - Ali, novost je što više neće biti sentimentalnosti, već će biti potpisan čvrst ugovor. Ona strana koja ga ne ispoštuje, snosiće odgovornost, pre svega materijalnu. Tako ćemo se obezbediti da nam selektori ne odlaze čim nađu povoljniji angažman.

Bleki se predložio

Članovi Stručnog odbora FSJ (Radović, Đorić, Spasojević) birali su kandidate i s njima razgovarali, a jedini koji je sam sebe predložio za mesto selektora bio je bivši fudbaler Crvene zvezde i njujorškog Kosmosa, Vladislav Bogićević - Bleki. Naravno, procedura je ispoštovana - razgovor je obavljen.
- Bogićević je u nepovoljnijem položaju u odnosu na ostale kandidata jer nema odgovarajuće vreme i rezultate na trenerskoj poziciji. Ali, zbog toga nije eliminisan iz konkurencije - rekao je Stojković.


Siniša Stojanović


vesti po rubrikama

^sport

14:35h

Stankoviću teško pao remi Lacija i isključenje protiv Bolonje

14:42h

Bez selektora ni posle pregovora Bajevića i Stojkovića

14:50h

Ljiljana Knežević ceni rukometnu bronzu sa Svetskog prvenstva, ali...

14:56h

Miroslav Nikolić ogorčen na prvotimce Crvene zvezde

15:00h

Mihalis Kakjusis, najbolji košarkaš Grčke, posebno ceni jugoslovensku školu

15:10h

Trener Gajić nije završio sezonu na klupi atinskog AEK-a

15:21h

Kapisoda sanja dres s grbom Crne Gore

15:35h

Sijetl se na domaćem terenu revanširao Detroitu

22:15h

Winston Juba liga - rezultati 9. kola

22:25h

Crno-beli bez problema izašli na kraj sa Radničkim - 77:64

22:30h

Železnik slavio u Leskovcu posle dodatnih pet minuta - 93:88

22:45h

Vojvodina ubedljiva protiv Spartaka - 101:79

22:55h

Iznenađujući poraz Jedinstva u finalu Kupa za odbojkašice

23:05h

Zbog aktuelnih dešavanja oko izbora selektora Bjeković istupa iz Stručnog odbora FSJ

 FastCounter by LinkExchange