[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 27. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

26. Aug 2001 17:34 (GMT+01:00)

Evropski i jugoslovenski susret studenata akademija umetnosti

Stvarno prisustvo

Biće predstavljen rad 19 akademija iz zemlje i sveta

U ponedeljak uveče u 19 časova, Harald Zeman, umetnički direktor i glavni selektor centralne izložbe bijenala "Plato za čovečanstvo" ovogodišnjeg 49. venecijanskog bijenala, održaće svoje predavanje u Muzeju "25 Maj". Predavanje g. Zemana će zvanično otvoriti međunarodnu multimedijalnu radionicu "Stvarno prisustvo - Generacija 2001", koncipiranu kao evropski i jugoslovenski susret studenata akademija umetnosti na kome će učestvovati više od 300 profesora i studenata iz 16 zemalja.

Prema programu Biljane Tomić (Galerija SKC) i Dobrile Denegri (nKA/ICA), autora koncepta radionice, gostujući umetnici će predstaviti nove trendove alternativne umetničke prakse, kao i slike i skulpture koje korespondiraju sa iskustvima novih medija. Od 4. do 8. avgusta u Galeriji SKC, "Zvonu", "Reksu", "Remontu", Fakultetu likovnih umetnosti i Fakultetu umetnosti BK biće predstavljeni radovi učesnika radionice. Sedmog avgusta će gostovati i Šu-Min Lin, profesor njujorškog Instituta za nove tehnologije.

Nakon desetogodišnje međunarodne izolacije SRJ, radionica "Stvarno prisustvo" će predstaviti rad akademija iz Albanije, Austrije, Bugarske, BiH, Češke, Danske, Estonije, Holandije, Italije, Makedonije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovenije, Švedske, Švajcarske, Beograda, Novog Sada i sa Cetinja, u cilju komunikacije i realnog kontakta mlađih generacija umetnika iz različitih krajeva sveta. Pozvane su i vodeće kulturne institucije, fondacije i asocijacije Crne Gore, Francuske, Evropske Unije, Italije i Rumunije.

Projekat "Realno prisustvo" organizovali su SKC, rimska kulturna institucija "nKA" i Muzej "25. Maj", u saradnji i sa podrškom Saveznog ministarstva inostranih poslova, srpskih ministarstava za kulturu i prosvetu, Skupštine Beograda, Fonda za otvoreno društvo, Gete Instituta, Italijanskog instituta za kulturu, beogradskih ambasada zemalja učesnica, Pro Helvecije, Muzeja moderne umetnosti u Stokholmu i Švedskog instituta.

S. Đ. M.


vesti po rubrikama

^kultura

16:07h

Završena 35. Zaječarska gitarijada

16:16h

Otvoren festival glumačkih ostvarenja u Nišu

16:29h U bašti KST-a Festival za kraj leta
16:33h Mediteranski festival u Bišeljeu
16:51h Vladislav Šćepanović, slikar, povodom nagrade "Beli anđeo"
17:07h Tim Barton novim filmom hteo da ukaže na ljudsku bestijalnost i životinjsku humanost
17:18h U Nemačkoj prvi mjuzikl o Ledi Di
17:34h Evropski i jugoslovenski susret studenata akademija umetnosti
   


     


FastCounter by LinkExchange