[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 27. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

26. Aug 2001 16:16 (GMT+01:00)

Otvoren festival glumačkih ostvarenja

Niš - grad glumaca

Draganu Nikoliću, prošlogodišnjem dobitniku nagrade za životno delo "Pavle Vuisić", svečano uručeni monografija i dokumentarni film o njegovom radu

NIŠ - Na 36. festivalu glumačkih ostvarenja jugoslovenskog igranog filma koji su u subotu uveče svečano otvoreni na Letnjoj pozornici u Nišu, biće prikazano sedam filmskih ostvarenja. Festival je otvoren projekcijom filama "Rat uživo" Darka Bajića. Prve večeri gradonačelnik Niša Goran Ćirić predao je ključeve grada Evi Ras, predsednici žirija.

Glumac večeri - Dragan Bjelogrlić

Za glumca prve večeri Nišlije su sa 152 glasa izabrale Dragana Bjelogrlića, glumca i koproducenta filma "Rat uživo" kojim su otvorene ovogodišnje glumačke svečanosti u Nišu.

Za razliku od prošlih godina kada je festival otvarao neko od bardova jugoslovenskog glumišta, u subotu uveče je početak festivala obeležilo četrdesetak glumaca. Draganu Nikoliću, prošlogodišnjem dobitniku nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" u nedelju su svečano uručeni monografija i dokumentarni film o njegovom glumačkom radu. Autor monografije je Milan Vlajčić a filma Zdravko Randić.

- Počastvovan sam ovim poklonom koji obeležava moj stvaralački rad do sada, a o kvalitetu monografije imam sve reči hvale. Vlajčić je obuhvatio ne samo moj umetnički rad već i privatne delove mog života, Crveni krst gde sam odrastao, ranu mladost i drugo. Počastvovan sam jer sam u nekoliko navrata poređen s najvećim svetskim glumcima - kazao je u nedelju Nikolić prilikom predstavljanja monografije.

Inače, program festivala nije koncentrisan samo na Letnjoj pozornici već se događa na nekoliko mesta u gradu, a bogat program pratećih manifestacija obećao je i veliki vatromet na otvaranju. Za nedelju uveče je planirana dodela nagrade "Pavle Vuisić", glumcu Aleksandru Berčeku.

M. S.
Foto: Đ. Savić


vesti po rubrikama

^kultura

16:07h

Završena 35. Zaječarska gitarijada

16:16h

Otvoren festival glumačkih ostvarenja u Nišu

16:29h U bašti KST-a Festival za kraj leta
16:33h Mediteranski festival u Bišeljeu
16:51h Vladislav Šćepanović, slikar, povodom nagrade "Beli anđeo"
17:07h Tim Barton novim filmom hteo da ukaže na ljudsku bestijalnost i životinjsku humanost
17:18h U Nemačkoj prvi mjuzikl o Ledi Di
17:34h Evropski i jugoslovenski susret studenata akademija umetnosti
   


     


FastCounter by LinkExchange