[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 27. avgust 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

26. Aug 2001 16:07 (GMT+01:00)

Završena 35. Zaječarska gitarijada

Najbolji "Prvi put"

Prijava protiv jednog člana obezbeđenja. Kome je bila namenjena ovogodišnja Gitarijada

ZAJEČAR - Prema odluci žirija koji su činili Radomir Mihajlović Točak, Slobodan Konjović, Erna Perić, Tigrin Kačar, Miodrag Kokelić i Miodrag Božinović najbolji bend na 35. Zaječarskoj gitarijadi bio je "Prvi put" iz Beograda. Publika je svoje glasove dala niškim "Totalnim klošarima". Oba benda su kao nagradu dobili mogućnost snimanja muzičkog materijala u studiju "Kazimirski" u Petrovcu na Mlavi i to "Prvi put" 100, a "Totalni klošari" 50 sati.

U revijalnom delu finalne treće večeri Gitarijade nisu se pojavili "Revolušn" iz Ciriha kao specijalni gosti "Deca loših muzičara". Bilo je pitanje da li će se na binu popeti i grupe "Smak" i "Van Gog", jer je s organizatorom bilo natezanja oko isplate honorara. Verovatno poučeni lošim iskustvom od ranije, ovi bendovi su tražili da im honorar bude isplaćen unapred na šta organizator, u prvom momentu, nije bio spreman. Nakon što su "Gospodin Pinokio" i "Nablesko tesni" odradili svoj deo posla na sceni su se ipak pojavili i "Smak" i "Van Gog".

Najveći broj muzičara koji su učestvovali u takmičarskom delu ovogodišnje Gitarijade otišli su razočarani iz Zaječara, jer je organizator imao brojne popuste. Članovi bendova su mogli da noće u privatnom smeštaju o sopstvenom trošku ili prihvate besplatno spavanje u zaječarskom Domu omladine na poljskim krevetima i strunjačama.

Na gradski stadion, gde se održavala fešta, mogli su samo ukoliko su kupili ulaznice. I novinari nisu prošli ništa bolje. U kojoj meri je obezbeđenje maltretiralo one koji su ulazili na stadion možda najbolje ilustruje podatak, koji je potvrđen u zaječarskom SUP-u, da je podneta krivična prijava protiv jednog člana obezbeđenja jer je pretukao mališana.

Prema nezvaničnim podacima, jer pres-centar dok ovo javljamo nije mogao da saopšti tačan broj, prve večeri prodato je 700, a druge i treće oko 300 ulaznica. Najavljivana konferencija za novinare je dva puta odlagana.

Sve tri večeri Gitarijade zaječarski stadion je zvrjao prazan, dok je stotinak momaka i devojaka, koji nisu mogli da plate 300 dinara za veče, molilo da uđe bez ulaznica. Svi oni koji su ovo pratili s razlogom se pitaju kome je bila namenjena ovogodišnja gitarijada!?

S. Marković


vesti po rubrikama

^kultura

16:07h

Završena 35. Zaječarska gitarijada

16:16h

Otvoren festival glumačkih ostvarenja u Nišu

16:29h U bašti KST-a Festival za kraj leta
16:33h Mediteranski festival u Bišeljeu
16:51h Vladislav Šćepanović, slikar, povodom nagrade "Beli anđeo"
17:07h Tim Barton novim filmom hteo da ukaže na ljudsku bestijalnost i životinjsku humanost
17:18h U Nemačkoj prvi mjuzikl o Ledi Di
17:34h Evropski i jugoslovenski susret studenata akademija umetnosti
   


     


FastCounter by LinkExchange