[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 30. jul 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

29. Jul 2001 17:30 (GMT+01:00)

Posetu novinara odbojkašima na Kopaoniku obeležio "smeč" Gorana Vujevića i priznanje Vladimira Grbića

Raščistili smo neke stvari...

Napisano je mnogo prljavih stvari i neistina oko mog imena. To nije fer i humano, tvrdi Vujević

Na Kopaoniku plavi odbojkaši uistinu imaju skoro sve što im je potrebno da zaleče rane i povrate snagu. Radi se mnogo i na sve strane. Uz olimpijske šampione, na sportskim terenima kao pčelice zuje i vredno treniraju, košarkaški, fudbalski i ostali talenti. Iznad njih i zaravni na kojoj je smešten kompleks hotela, dominira Pančićev vrh, do kojeg se tokom skijaške sezone može stići žičarom.

U sadašnjem trenutku svako nastojanje da se približite najvišem vrhu uže Srbije, može biti prijatno iznenađenje za pluća i dobar test za nožne mišiće. Uz simbiozu moćne prirode i sporta naravno ide i turizam...

Odmah po dolasku u oči vam pada inkriminisana vila drugarice Gorice Gajević, koja je bezobrazno blizu hotelskog kompleksa. Kao da je neko dogradio još stotinak ležajeva, ako za svaki slučaj ponestane mesta u hotelu.

Povratak u stvarnost označio je poziv na konferenciju za novinare upriličenu nedugo po dolasku u jednom od restorana Konaka. Prvog srećemo Gorana Vujevića, koji je zračio dozom nervoze neobičnom za dobrog Kviska. Potom se u grupi pojavljuju vidno raspoloženi Aleksandar Boričić predsednik OSJ i Vojislav Andrić savezni ministar sporta. Uz njih Stručni štab i Zoran Gajić. Tu je i "marketing mister" Zoran Avramović.

Do "kraja Srbije"

Na nadmorskoj visini iznad 2.000 i kusur metara, pogled s Pančićevog vrha je veoma upečatljiv. S jedne starne, dole u podnožju moderan turistički centar, a ispred provalija i kamenolom. Preko, pogled se širi u daljinu na planine Kosova. Donedavno ovde se prostirala Kopnena zona bezbednosti i na rat koji je prohujao, podseća napuštena radarska baza VJ. Preko vrha je postavljena i delimično pokidana ograda, koja s natpisima tipa "Keep out" i "Smanjena bezbednost" jasno daje do znanja da na ovakvom terenu, skijao ili šetao, čovek mora otvoriti četvore oči.

Da bi sve moglo da počne očekujemo još dolazak braće Grbić.
- Ovo je mali znak pažnje - rekao je Aleksandar Boričić i počeo priču tokom koje je istakao najvažnije smernice rada kako reprezentacije tako i čitavog Saveza, koji trenutno priprema za takmičenja tri selekcije. Pored Olimpijskih šampiona, OSJ ima u hodu mediteransku reprezentaciju i selekciju koja će putovati na Univerzijadu u Peking. Takođe Boričić napominje da će "A" selekcija pre odlaska na kvalifikacioni turnir u Finsku, odigrati dve trening utakmice sa Česima u Beogradu od kojih će jedna biti pretvorena u dobrotovrni hepening. Prema zamisli predsednika, za tu utakmicu svi bi trebalo da plate ulaznice: od igrača, novinara do ministara.

Štafetu je preuzeo selektor Zoran Gajić. Kao brižna majka, Gaja je lepo objasnio u kakvoj se situaciji trenutno nalazi tim naših odbojkaških zvezda.
- Moramo biti veoma oprezni. Očekuje nas veliki napor, a imamo malo vremena za dobre prireme. Imperativ stalnog dokazivanja svih ovih godina ostavio je trag na igračima. Zbog istrošenosti lokomotornog aparata vodimo prilagođene treninge među kojima preovlađuje kinezoterapija. Pored aerobika i fitnesa to je novina, koju smo uveli u trening s ciljem da sačuvamo zdravlje igrača- zaključio je Gajić posredno odgovarajući na šaljive priče koje su se prepričavale zbog zagrevanja plavih uz muziku.

Iznerviran zbog nemušte priče, od koje su prema njegovim rečima novinari sagradili aferu, kao da je čekao priliku za smeč, reč je uzeo Goran Vujević.
- Napisano je mnogo prljavih stavri. U vezi moga imena se šire neistine. To nije fer i humano. Sve će se razjasniti posle evropskog prvenstva. Za sada samo tražim javno izvinjenje- rekao je Vujević i završio obraćanje uz napomenu da je raspoloženje u plavom taboru slično onom pred odlazak na Olimpijske igre u Sidnej(!?).

Iako je Kviskova priča ostavila opor utisak među prisutnima, od kojih mnogi nisu ni znali o čemu se radi, atmosferu je pokušao da popravi Vanja Grbić.
- Nećemo dugo, jer se mom bratu Nikoli spava... Osećam se dobro i postepeno ulazim u formu. S kolenom radim maksimalno oprezno, skoro da imam isti program, samo još ne radim skokove i teretanu. Nije mi lako, moram da se suzdržavam a to mi teško pada. Kao da sam neki debil- zezao se Vanja Grbić, ali slično Vujeviću ni on nije mogao da se uzdrži od priča "iza bine".

- Rasčistili smo neke stvari, koje dugo vremena nismo smeli jedni drugima da kažemo. To smo uradili samo zbog jednog cilja, da bi osvojili zlato u Češkoj - završio je izlaganje Vanja Grbić otvarajući prostor za spekulacije na zadatu temu.

Još pod utiskom onoga što možda nismo ni hteli da čujemo, a što smo videli jer se naziralo, odlazimo na početak treninga gde plavi odbojkaši pod nadzorom jedne simpatične Sanje stvarno počinju trening uz muziku... Naizgled harmonično.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

16:05h

Vaterpolisti izgubili od Španije u finalu Svetskog prvenstva u Fukuoki (2:4)

16:15h

Australijanci suvereni na 9. svetskom prvenstvu u Fukuoki sa čak 13 zlatnih medalja

16:25h

Crvena zvezda nije ni tempirala formu za prvi mesec takmičarske sezone

16:35h

Golman crno-belih Radovan Radaković puca od optimizma

16:50h

Vojvodina protiv Borca (3:0) pokazala pravo lice

17:00h

U drugom meču plavi poraženi od domaćina: Nemačka - Jugoslavija 1:1

17:10h

Kiparski fudbal iz drugog ugla: sve manje Jugoslovena, pogotovo trenera, na teren u šest ujutro...

17:20h

Mlađi Šumaher pobedio u uzbudljivoj trci za VN Nemačke

17:30h

Posetu novinara odbojkašima na Kopaoniku obeležio "smeč" Gorana Vujevića i priznanje Vladimira Grbića

17:45h

Plavi omladinci doživeli debakl od Španije (2:6) na kraju EP u Finskoj

17:55h

Najbolji junior sveta Janko Tipsarević o sopstvenoj teniskoj filozofiji

18:10h

Veslači na SP osvojili dva zlata i bronzu

18:20h

Plavi atletičari otputovali na SP u Kanadu

      


FastCounter by LinkExchange