GLAS JAVNOSTI  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

 

 

 


vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

PISMA

 


Primedba

Greška u tekstu Uredbe

Tekst Uredbe o postupku saradnje sa Međunarodnim krivičnim tribunalom objavljen je u "Službenom listu SRJ" 23. juna 2001. godine. Uredba najverovatnije ima gotovo istovetan tekst sa već mnogo pominjanim zakonom.

U članu 13 tačka 5 Uredbe - greška, zaboravljen je izraz iz zakona "ovog Zakona", a umesto "ove Uredbe". Uredba je sačinjena na brzinu i zbog sumnje u zakonitost iste o njenoj sudbini odlučivaće Ustavni sud.

Nesrećan zakon, nesrećna uredba, nesrećna saradnja sa Međunarodnim krivičnim tribunalom, nesrećan narod srpski u nepravednom i surovom svetu sa malo oholih i mnogo zaplašenih zemalja.

Zoran Jovanić,
Beograd


Pismo

I Gospod je verovao u pravdu

Gospodinu Vojislavu Koštunici, predsedniku SRJ

Poštovani gospodine Predsedniče, Ova lična inicijativa je po građanskoj svesti i hrišćanskoj savesti. Verujete, ovo je i mišljenje miliona Vaših napaćenih i umornih birača i poštovalaca Vaše ličnosti, u čije se duše ponovo uvukao strah i sumnja u bolju budućnost.

Molimo Vas da sada pokažete iskrenost dirljivih reči izgovorenih kao dodatak, prilikom davanja zakletve da ćete služiti svom narodu, pa ste dodajući rekli: "Nema tih vrata na koje ne bih zakucao da tražim pomoć za spas svog naroda!" Molimo Vas, sada zakucajte na vrata Haga, spasite svoj narod daljih patnji, a građanina gospodina Miloševića pošaljite u Hag da svoju nevinost tamo dokaže, gde se to od njega traži. A Vi mu, molim Vas, obezbedite svaku pravnu i ljudsku pomoć, ako je nevin, da se odbrani, jer je ljudsko biće.

Samo takav pristup bio bi častan, ljudski i hrišćanski. Ne zaboravite da je i Gospod Isus Hristos verovao u pravdu i spasenje naroda. Pokažite nama da ste i Vi pravi hrišćanin i da ste spremni da žrtvujete svoj pravnički ponos koji potiče iz ozbiljnih formalnosti pravnih znamo, a time možete samo produžiti našu kolektivnu agoniju, ili sarađujući sa Hagom, boriti se snagom svoje pravničke i ljudske mudrosti da kroz njihove institucije dokažete naivnu nevinost svog naroda koji iskreno u to veruje.

Vaš iskreni poštovalac,
Sa verom u Boga,
Na Vidovdan, 2001. godine

J. Sečanski,
Beograd

 

     


FastCounter by LinkExchange