[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 20. jun 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

19. Jun 2001 16:06 (GMT+01:00)

U Trofejnoj sali "Crvene zvezde" najavljen mega spektakl Zdravka Čolića

Samo me polen plaši

Bina, zvuk i rasveta na svetskom nivou. Čola priznao da "kao malo dete čeka vatromet"

Čak i ukoliko 30. juna budu padale sekire odlaganja koncerta Zdravka Čolića na "Marakani" neće biti, a sudeći po detaljima iznetim u utorak na konferenciji za novinare u Trofejnoj sali "Crvene zvezde" (koja je počela minutom ćutanja povodom smrti Davorina Popovića) ovaj dugo najavljivani koncert biće u svakom pogledu "mega", kako je to već slikovito rekao direktor "Marakane" Miki Ćorović.

Miša Berar, vlasnik Studija "Berar", obećao je da će bina, zvuk i rasveta biti na svetskom nivou ("obezbeđena je tehnika kakva u Jugoslaviji do sada nije viđena"), dok je Zdravko Čolić priznao da i sam "kao malo dete čeka vatromet" koji će takođe biti jedna od bitnih stavki spektakla.

Pevanja će, prema Čolićevim rečima, biti oko dva i po sata, a pored standardnog pratećeg tima, kao gosti pojaviće se Gudači Sv. Đorđa ("u pojačanom sastavu") i petnaestak bubnjara.

- Koncerti u Beogradu uvek su bili nešto posebno za svakoga jer je odavde i u staroj Jugoslaviji sve kretalo. Zato je trema pred te koncerte bila prirodna, bez obzira da li se radilo o Arsenu Dediću, Bregi ili "Azri"... Međutim, već sam dugo ovde, znam kako stvari stoje i ne plašim se treme... Plaši me jedino polen jer na to sam alergičan - rekao je Čolić, negirajući mogućnost da se na "Marakani" pojavi u istom autfitu kao pre 23 godine.

- To više nije moderno - kaže "najtraženiji neženja" (juče u ležernoj varijanti: majica, teksas jakna i naočare za sunce u kosi) ističući kako će mu se realizacijom koncerta na "Marakani" ispuniti stara želja za nastupom na otvorenom prostoru.

Karte za koncert biće puštene u prodaju već u sredu na blagajnama stadiona "Crvene zvezde" i to 20 hiljada za teren i 40 hiljada za tribine (bina će biti ispod severa, "od jednog do drugog kornera", pa su u opticaju zapad, istok i jug). Karte za teren (koji će biti pokriven najsavremenijom zaštitnom opremom) koštaju 150 dinara, a za tribine 200 i 250 dinara. Direktor Ćorović naglasio da će na terenu stajati kordoni policije "da ne bi došlo do neželjenih situacija". Koncert će 30. juna početi u 21 sat, a kapije stadiona biće otvorene tri sata ranije.

P. D.
foto: B. Pantelić


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h

U Trofejnoj sali "Crvene zvezde" najavljen mega spektakl Zdravka Čolića

16:12h

Kristofer Houp, pisac "Najmračnije Engleske", gost Beograda

16:24h

Premijera u BDP-u predstave Harolda Pintera "Ljubavnik"

16:37h

Proslava Svetskog dana muzike

16:51h

Vršac: "Misao i vera" kod Sterije

19:09h

Specijalno za "Glas": Ljubica Adžović, naturščik Kusturičinih filmova traži azil u Francuskoj

19:52h

Hrvatski pevač Oliver Dragojević: U Beograd ni za milion maraka

      


FastCounter by LinkExchange