[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 26. maj 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

25. May 2001 18Č13 (GMT+01:00)

Kako je poginuo "kapetan Leši"

Razmena vatre došla mu glave

Nagađanja prekinuo Nebojša Čović potvrdivši da je Ridvan Ćazimi stradao u razmeni vatre između snaga bezbednosti i ekstremista

BEOGRAD - Vest da je u četvrtak popodne, u vreme povratka jugoslovenskih Združenih snaga bezbednosti u Sektor B Zone kopnene bezbednosti, u Velikom Trnovcu kod Bujanovca ubijen jedan od vođa "OVPBM" Ridvan Ćazimi, poznatiji kao komandant Leši, izazvala je razna reagovanja i nagađanja. Šiptarski teroristi su tvrdili da je Ćazimi ubijen snajperskim metkom dok je razgovarao sa šefom kancelarije NATO u SRJ Šonom Salivenom.

Kancelarija SAD u Prištini demantovala je ovu informaciju. Predsednik Partije za demokratsko delovanje i SO Preševo Riza Halimi je samo potvrdio da je Ćazimi ubijen snajperskim hicem.

Po Bujanovcu su ubrzo počele da kruže razne priče, počev od onih da je Ćazimi žrtva obračuna među teroristima, odnosno da je poginuo u sukobu zaraćenih frakcija šiptarskih ekstremista oko podele preostalog plena, preko tvrdnji da su ga ubili pripadnici jugoslovenskih Združenih snaga bezbednosti, do toga da je prebegao na Kosovo, pa u Albaniju.

Ko je Ridvan Ćazimi?

Ridvan Ćazimi rođen je 1964. godine. Diplomirao je mašinstvo, ali je radio kao krojač i bio vlasnik butika u Bujanovcu. Otac je četvoro maloletne dece. Bio je šef pregovaračke delegacije OVPBM u svim razgovorima. Učestvovao je u borbama na području Hrvatske i BiH protiv Srba i u redovima "OVK". Biće sahranjen u Dobrosinu.

Sve pretpostavke je prekinuo presednik državnog Koordinacionog tima za jug Srbije Nebojša Čović, rekavši da je Ćazimi ubijen prilikom prekjučerašnje razmene vatre između združenih snaga bezbednosti i grupe ekstremista.

- Do sukoba, koji je počeo oko 11.30 i trajao do oko 15 sati, došlo je prilikom zaposedanja podsektora sever Sektora "B" Kopnene zone bezbednosti. Ćazimi je bio u zaklonu s još trojicom ekstremista, i kad je ustao i pošao ka svom džipu, pogođen je u glavu. Nije bilo nikakvog rešetanja ili rafala. Ćazimi je ubijen u klasičnoj razmeni vatre - rekao je Čović.

On je dodao da je, bez obzira na sve, Ćazimi dosta doprineo da dođemo do mira na ovim prostorima. Čović je pri tom za "sve one koji iz kafića i kabineta to komentarišu na drugi način" rekao da nisu dobronamerni.

LJ. STALETOVIĆ


vesti po rubrikama

^tema

18:13h

Kako je poginuo "kapetan Leši"

18:41h

"Glas" istražuje: Ratko Knežević o tekstovima u "Nacionalu"

   


     


FastCounter by LinkExchange