[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. mart 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

27. Mar 2001 18:51 (GMT+01:00)

Zašto su se funkcioneri bivšeg režima našli iza rešetaka

Uvoznici lekova na položaju

Okrivljeni ćute bez advokata, kaže se u saopštenju Okružnog suda

BEOGRAD - Predsednica Okružnog suda u Beogradu Vida Škero izdala je u utorak saopštenje za javnost u kome se kaže da je istražni sudija ovog suda 26. marta, posle saslušanja, odredio jednomesečni pritvor Tomislavu Jankoviću, bivšem direktoru Republičkog zavoda za zdravstvenu zaštitu, Nikoli Mitroviću, bivšem direktoru Instituta za radiologiju i onkologiju, Zoranu Višnjiću, direktoru preduzeća "Medifarm", i Radoslavu Sekuliću, predsedniku Upravnog odbora Preduzeća "Best-Group".

Istraga protiv Borke Vučić

U saopštenju Okružnog suda kaže se i da je Okružno tužilaštvo podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Borke Vučić, bivše predsednice "Beogradske banke AD". Sumnja se da je Vučićeva od 27. juna do 1. avgusta počinila krivično delo zaključenja štetnog ugovora. Gospođa Vučić nije ispitana pred istražnim sudijom zbog odsustva njenog advokata Tome File.

Okružno tužilaštvo podnelo je protiv njih zahtev za sprovođenje istrage zbog zloupotrebe službenog položaja, a u saopštenju se kaže da su "krivična dela počinili u vezi sa uvozom lekova iz inostranstva".

Okružno tužilaštvo je 26. marta podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Miloša Lončara, direktora i člana Upravnog odbora preduzeća "DIPOS", Danila Pantovića, predsednika Upravnog odbora "DIPOS" i bivšeg generalnog sekretara SMIP-a, Uroša Šuvakovića, bivšeg visokog funkcionera SPS-a, i Živadina Jovanovića, bivšeg saveznog ministra inostranih poslova, zbog zloupotrebe službenog položaja. Pantović je osumnjičen i za krivično delo - falsifikovanje službene isprave.

Prvoj trojici je određen jednomesečni pritvor, ali ih istražni sudija nije ispitivao jer su izjavili da žele da budu saslušani u prisustvu advokata.

Okružno tužilaštvo je 24. marta podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv Nikole Ćurčića, zamenika načelnika Resora državne bezbednosti, zbog odavanja državne tajne. Posle ispitivanja određen mu je jednomesečni pritvor, a zbog istog krivičnog dela pokrenuta je istraga i protiv bivših visokih funkcionera MUP-a Srbije Radomira Markovića, Branka Crnog i Milana Radonjića. Njih trojica se već nalaze u pritvoru zbog istrage za druga krivična dela.

S. Stanimirović

 

Živković, drugi put!

Istragu protiv Lončara, Pantovića, Šuvakovića i Jovanovića pokrenuo je istražni sudija Nebojša Živković, koji vodi i istragu za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali. Živković je javnosti postao poznat 5. oktobra, kad mu je dodeljen predmet pokojnog istražnog sudije Nebojše Simeunovića. Podsećamo, Simeunović je tada odbio da, po zahtevu Okružnog tužilaštva, odredi pritvor Nebojši Čoviću, Borisu Tadiću i vođama pobune rudara "Kolubare". U prvom momentu mediji su preneli da je Živković poznat kao sudija poslušan bivšem režimu, a onda se dogodio 5. oktobar. Tada je Živković postupio kao i Simeunović.

 


vesti po rubrikama

^tema

18:02h

"Glas" istražuje: Ko su funkcioneri bivšeg režima koji su pohapšeni pre dva dana?

18:28h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zapretio: Idemo ka vrhu kriminala

18:51h

Zašto su se funkcioneri bivšeg režima našli iza rešetaka

      


FastCounter by LinkExchange