[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 28. mart 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

27. Mar 2001 18:28 (GMT+01:00)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović zapretio

Idemo ka vrhu kriminala

Uskoro rešenje Ćuruvijinog i Badžinog ubistva i Stambolićevog nestanka. Miloševića čuva i VJ

BEOGRAD (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović izjavio je u utorak da je grupi bivših funkcionera određen pritvor na osnovu dokaza policije i izrazio očekivanje da će protiv pritvorenih biti podignute optužnice.

"Treba očekivati da će sav prljav veš izaći na videlo jer smo se orijentisali da idemo ka vrhu kriminalnih organizacija koje smo dosad imali u ovoj zemlji", rekao je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije.

Mihajlović je rekao da je protiv bivšeg ministra inostranih poslova SRJ Živadina Jovanovića podneta krivična prijava, ali da pitanje o njegovom eventualnom hapšenju treba postaviti tužiocu. On je rekao da bi prethodno bilo potrebno i da se Skupština SRJ izjasni o Jovanovićevom poslaničkom imunitetu.

Mihajlović je rekao da policiju "interesuju i krivična dela iza kojih stoje političari i organizovani kriminal". On je kazao da će se policija obračunati sa svim nalogodavcima atentata i ubistava sa političkim motivima, ali i sa onima koji su krivi za pljačku državnog budžeta dugi niz godina, kao i s predstavnicima klasičnog organizovanog kriminala - trgovine oružjem, drogom, otmicama...

Mihajlović je izrazio nadu da će vrlo brzo biti rasvetljena ubistva novinara Slavka Ćuruvije i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, kao i otmica bivšeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića.

On je rekao da očekuje da će "savest nekih počinilaca proraditi" i da će se neki svedoci, koji do sada nisu smeli da svedoče, "ohrabriti" i pomoći policiji da reši te slučajeve. Mihajlović je rekao da već ima takvih slučajeva.

Povodom izjave predsednika SRJ i lidera DSS Vojislava Koštunice da nisu jasni pravni okviri nedavnog hapšenja i izručenja bivšeg gradonačelnika Prijedora Milomira Stakića Haškom sudu, Mihajlović je ocenio da je ta izjava dokaz demokratičnosti zemlje.

To je dokaz da "gospodin Koštunica, kao predsednik države, može imati svoje mišljenje o nekom pravnom pitanju", rekao je Mihajlović i dodao da policija, međutim, izvršava naloge ministara pravde, a ne "predsednika države ili bilo koje druge ličnosti". On je najavio da će MUP dostaviti izveštaj o okolnostima pod kojima je uhapšen i izručen Stakić skupštinskom Odboru za odbranu i bezbednost, koji je to u utorak zatražio.

Na pitanje ko čuva Miloševića, budući da su viđena borna kola u njegovom dvorištu, Mihajlović je rekao da ga, kao bivšeg predsednika Srbije, čuva republički MUP po nedavno usvojenom zakonu, ali da ga obezbeđuju i pripadnici Vojske Jugoslavije, jer je još u državnoj rezidenciji.

"MUP brine o Miloševiću i on je siguran", dodao je Mihajlović uz osmeh.


vesti po rubrikama

^tema

18:02h

"Glas" istražuje: Ko su funkcioneri bivšeg režima koji su pohapšeni pre dva dana?

18:28h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije zapretio: Idemo ka vrhu kriminala

18:51h

Zašto su se funkcioneri bivšeg režima našli iza rešetaka

      


FastCounter by LinkExchange