[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 08. februar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

07. Feb 2001 18:04 (GMT+01:00)

Zoran Sokolović, bivši ministar policije, pronađen mrtav u "ladi nivi" u selu Lepena

Nejasni motivi samoubistva

ZAJEČAR - Zoran Sokolović, bivši savezni ministar policije, pronađen je mrtav u "ladi nivi" ZA 29-49 u utorak uveče oko 18 časova u selu Lepena, desetak kilometara od Knjaževca, u svom voćnjaku iznad novosagrađene kuće u mestu zvanom "Bunar".

Leš su otkrili traktoristi Dragiša Veličković i Gradimir Ljubisavljević, koji su slučajno prolazili kraj Sokolovićevog voćnjaka i o tome obavestili porodicu bivšeg ministra, posle čega je alarmirana policija.

Sokolović je nađen sa pištoljem "tetejcem" u ruci, a prema nezvaničnim informacijama bila su zaključana samo desna vrata automobila. Sokolović je imao prostrelnu ranu kroz glavu, a metak koji je ispaljen završio je u krovu automobila.

Nije imao rak
Priču da je Sokolović bolovao od raka i da je to mogao da bude motiv samoubistva, u nezvaničnom razgovoru sa novinarima, demantovali su lekari specijalisti zaječarske bolnice. Kako su rekli, Sokolović jeste imao problema sa štitnom žlezdom, ali nije bolovao od opake bolesti.

Teško podneo promene
U sedištu SPS u Zaječaru kažu da je njihov partijski drug teško podneo političke promene koje su se dogodile 5. oktobra prošle godine. Posle svih tih dešavanja Sokolović je najveći deo vremena provodio u Lepeni, u kući čiju je gradnju završio prošle godine i u voćnjaku od dva hektara koji mu je bio glavna preokupacija. Kako "Glas" saznaje, Sokolović se u poslednje vreme nije družio sa prijateljima koji zbog njegove zatvorenosti i nisu bili tako brojni, niti je odlazio u lov iako je bio ostrašćeni lovac.

Na osnovu položaja nađenog tela pretpostavlja se da je reč o samoubistvu, ali zvanično saopštenje biće izdato posle obdukcije koja će se izvršiti u Knjaževcu.

Kako "Glas" saznaje iz izvora bliskih MUP, pošto je policija izvršila sve uviđajne radnje, konstatovala je da je Zoran Sokolović izvršio samoubistvo i da nema indicija da se radi o bilo čemu drugom.

Kako je u utorak uveče izjavila Sokolovićeva majka, Cveta, njen sin je napustio kuću oko podneva i otišao da obiđe voćnjak, koji se nalazi na oko kilometar od sela, kome se posebno posvetio kada je 1. oktobra prošle godine otišao u penziju.

Oko 16 časova kod nje su došli Ljubisavljević i Veličković i obavestili je da su u automobilu videli mrtvog Zorana. Ona je pozvala sina Srđana i kćerku Lidiju, koji žive u Zaječaru, a oni su obavestili policiju.

Cveta Sokolović je rekla da je Zoran toga dana bio raspoložen i da ništa nije ukazivalo da bi mogao da podigne ruku na sebe.

Meštani Lepene su se podelili u nagađanjima da li se radi o samoubistvu ili je možda neko imao razloga da nekadašnjeg prvog čoveka jugoslovenske policije likvidira.

Oni prvi tvrde da Sokolović i nije bio tako važna karika bivšeg režima, već samo čovek koji je pokorno izvršavao naređenja, i da u selu poslednjih dana niko sumnjiv nije primećen.

Drugi, pak, misle da je Sokolović kao čovek koji je slepo sledio svog vođu Miloševića, morao sa funkcije na kojoj se nalazio da bude upućen u mnoge tajne i da je navodno čudan položaj automobila u kome je nađen leš.

Najverovatnije samoubistvo
BEOGRAD (Beta) - Bivši jugoslovenski ministar unutrašnjih poslova Zoran Sokolović najverovatnije je izvršio samoubistvo, saopštio je u sredu MUP Srbije. Uviđaj je izvršio istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru Slobodan Mitić u prisustvu Okružnog javnog tužioca Dušana Đurića i uz učešće specijalizovanih ekipa MUP-a Srbije, navodi se u saopštenju. U Medicinskom centru u Knjaževcu obdukciju vrše stručnjaci Instituta za sudsku medicinu iz Niša, navodi se u saopštenju. MUP Srbije naveo je i da stručne i specijalizovane ekipe MUP-a Srbije nastavljaju razjašnjavanje slučaja i da će o ishodu istrage javnost biti blagovremeno obaveštena.

Milošević na komemoraciji
Funkcioneri Socijalističke partije Srbije održali su u sredu komemoraciju povodom smrti njihovog istaknutog člana Zorana Sokolovića. Komemorativnu sednicu otvorio je predsednik SPS Slobodan Milošević, a od nekadašnjeg saveznog ministra unutrašnjih poslova oprostili su se njegovi partijski drugovi Nikola Šainović i Branislav Ivkovića. Sahrana Sokolovića obaviće se u četvrtak u njegovom rodnom mestu.

Slavica Marković


vesti po rubrikama

^hronika

18:04h

Zoran Sokolović, bivši ministar policije, pronađen mrtav u "ladi nivi" u selu Lepena: Nejasni motivi samoubistva

18:13h Hrvatska policija uhapsila dvojicu Srba
18:21h Uhapšen Nebojša Binić iz Mršalja kod Prokuplja jer je ubio komšiju, gosta ranio
18:54h Uhapšena trojica razbojnika u Negotinu, koji su oteli zlatan nakit
19:03h Na komemoraciji Draganu Maksimoviću obelodaljeno: Glumca premlatili skinhedsi
19:11h

Novi Sad: Peroševićev ubica proglašen neuračunljivim

19:26h Zatvorenici u Zabeli i Sremskoj Mitrovici štrajkuju glađu
19:33h Savezni sud ukinuo presudu Nenadu Đorđeviću
19:41h Nagrađen carinik Nenad Dimitrijević jer je sprečio iznošenje deviza iz zemlje
19:48h Anonimna prijava o bombi u novosadskoj pošti
   


     


FastCounter by LinkExchange