[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 29. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

28. Oct 1998 16:13 (GMT+01:00)

Završeni bliskoistočni pregovori u Egiptu

Ima napretka

JERUSALIM (Beta, Rojters) - Izraelski i palestinski predstavnici završili su petodnevne razgovore u Egiptu bez postizanja mirovnog sporazuma i bez nade da će biti učinjen značajan napredak u rešavanju bliskoistočne krize pre održavanja izbora u Izraelu.

Izraelski i palestinski pregovarači su izdali zajedničko saopštenje u kome se navodi da su dve delegacije posle razgovora u egipatskom letovalištu na obali Crvenog mora Tabi bliže nego ikada ranije sporazumu.

Obostrana diskrecija
U Tabi u okviru pregovora razmatrana su četiri ključna pitanja - sudbina palestinskih izbeglica, granice, bezbednost i budućnost Jerusalima. Palestinski zvaničnik je rekao da su se obe strane dogovorile da neće objaviti rezultate pregovora kako bi mogle da neometano nastave svoj rad i posle održavanja izbora u Izraelu.

Oni su, takođe, izrazili nadu da će razilaženja po nekim pitanjima biti premošćena posle izbora u Izraelu 6. februara, iako će, prema rezultatima anketa, sadašnji izraelski premijer Ehud Barak izgubiti od kandidata desnog krila za taj položaj Arijela Šarona za od 16 do 18 odsto glasova.

"Ne verujem da je ikada postojala runda tako ozbiljnih, dubokih i detaljnih razgovora", izjavio je u Tabi glavni izraelski pregovarač Šlomo Ben-Ami, dok je palestinski pregovarač Ahmed Koreji bio nešto oprezniji. "Nema sumnje da postoji jaz po svim preostalim pitanjima. Ne mogu da kažem da je taj jaz lako premostiti zato što ta pitanja nisu laka", rekao je Koreji.

Obe strane su potvrdile da će se palestinski lider Jaser Arafat i Barak u utorak ili sredu sastati u Švedskoj u još jednom pokušaju da se unaprede mirovni pregovori.


vesti po rubrikama

^svet

16:13h Završeni bliskoistočni pregovori u Egiptu: Ima napretka
16:24h

Svađa u britanskoj vladi zbog "pasoške afere": Sukob Blera i Mendelsona

16:36h

Protesti protiv globalizacije u Švajcarskoj bez šire podrške

16:44h Beloruski lider optužuje Oebs: Agenti Zapada među opozicijom
16:51h Porto Alegre: Skup protivnika svetskog kapitalizma
   


     


FastCounter by LinkExchange