[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 29. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

28. Oct 1998 18:22 (GMT+01:00)

Posle privođenja Gorana Živkovića, brata saveznog ministra policije

Suspendovan saobraćajni policajac

NIŠ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je u nedelju da je saobraćajni policajac iz Niša Dejan Stojiljković suspendovan, jer je prekjuče prekoračio službeno ovlašćenje, nepropisno upotrebivši fizičku snagu protiv Gorana Filipovića.

Niški biznismen Goran Filipović (48), rođeni brat po majci saveznog ministra policije Zorana Živkovića, lišen je slobode i priveden u policiju u subotu dva sata posle ponoći. Incident između Filipovića i policajca, dogodio se ispred kafića "Scena" kod niškog Narodnog pozorišta.

- Kada sam izašao iz kafića sa devojkom, saobraćajni policajac je drsko od mene zatražio saobraćajnu i vozačku dozvolu. Pružio sam ličnu kartu i kazao da sam ja na ulici pešak. Usput sam dodao da ne bi trebalo da se ponaša kao u ona vremena. Tada mi je saobraćajac opsovao majku, a ja sam mu pred pedeset svedoka ispred "Scene", odgovorio da istovremeno psuje majku saveznog ministra policije. Tada je ponovio psovku i udario me motorolom u glavu - kaže Filipović.

Najava prijave

Goran Filipović je novinarima saopštio da će protiv policajaca koji su ga tukli i vređali podneti krivične prijave za uvredu, upotrebu sile i protivpravno lišavanje slobode.

Saobraćajac je tada pozvao pojačanje jer mu je navodno život bio ugrožen i ubrzo su došle dve marice i jedan policijski puh iz koga je izašlo sedam do osam policajaca koji su počeli da ga tuku, ispričao je Filipović.

U saopštenju niškog SUP-a stoji da je mlađi vodnik Dejan Stoiljković u subotu oko 1 čas i 40 minuta "na propisan način istakao pismeno obaveštenje vlasniku vozila 'alfa romeo' i kada je uočio vlasnika zatražio isprave, ali je isti odbio da ih da na uvid i nastavio da se kreće".

Stojiljković je sustigao Filipovića, koji je odbio da pokaže dokumenta, posle čega je došlo do rasprave, a policajac je "upotrebio fizičku snagu".

U saopštenju se kaže da je interventna patrola policije zatekla Stojiljkovića i Filipovića "da se drže za revere".

"Prema Filipoviću je upotrebljeno sredstvo za vezivanje i priveden je u službene prostorije, a po utvrđivanju identiteta i obavljanju službenih razgovora, oko 11 sati, napustio je prostorije Sekretarijata", navodi se u saopštenju.

D. Stojanović


vesti po rubrikama

^hronika

18:03h

Nju Delhi: U zemljotresu poginulo više od 20.000 ljudi

18:18h

Okružno tužilaštvo u Beogradu: Razbojnici uzeli 14.950 maraka

18:22h Posle privođenja Gorana Živkovića, brata saveznog ministra policije, suspendovan saobraćajni policajac
18:31h Sudija Nebojša Simeunović ubijen amonijakom?
18:43h Podignuta optužnica protiv Saše Lađevca (26) iz Požege: Unuk isekao dedu i babu
18:59h Priča iz palate pravde: Kupatilo umesto klozeta
19:26h Harare: Bombama na nezavisne novine
23:36h Pucano na vozača novog šefa SDB
   


     


FastCounter by LinkExchange