[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 26. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

25. Jan 2001 17:57 (GMT+01:00)

Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo komandanta SDG-a

Ceci Ražnatović nije uručen poziv

U pucnjavi gošće legle, recepcionar kleknuo, a konobari ništa nisu videli. Pretres i bez svedoka: telohranitelja i Branka Jeftovića Jorge

BEOGRAD - U Okružnom sudu u Beogradu pred većem sudije Dragoljuba Đorđevića u četvrtak je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Garića koje se dogodilo 15. januara oko 17 časova prošle godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental".

Na pretres u četvrtak došlo je sedam svedoka koji su se u trenutku ubistva našli u hotelu.

Svedok Aleksandar Čorto, koji radi na recepciji, rekao je da je kleknuo kada je čuo pucanj u holu i da ništa nije video dok pucnjava nije prestala. Tek tada video je muškarca u civilnom odelu koji je rekao da je policajac.

Konobar Mita Stojičević nije video ništa što se događalo u holu dok je njegov kolega Zoran Stanojević rekao da je oko 15.45 sati video sa Ražnatovićem direktora "Komercijalne banke" Ljubomir Mihajlovića kako se fotografišu.

Zahtev SMUP-a

Sudija Đorđević rekao je u četvrtak da je od Saveznog ministarstva pravde dobio zahtev da dostavi podatke o optuženom Draganu Nikoliću Gagiju za kojim je raspisana poternica.
- Da li je uhapšen ili ne, ne znamo, ali je zahtev upućen da bi oni mogli da sastave molbu za ekstradiciju - objasnio je sudija.

Milica Savić i Irena Amanović, koje rade u hotelskom butiku "La frans" kazale su da su u trenutku pucnjave kod njih bile Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija.
- Onda je uleteo jedan momak, za koga sam kasnije čula da je iz Arkanovog obezbeđenja, i tražio je pištolj. Ceca je pitala da li se nešto dogodilo Željku, a on je odgovorio da ne može ništa da joj kaže - objasnila je Amanović.

Biljana Radulović i Aleksandra Ćirić koje su se zatekle u holu kraj Ljiljane Albijanić, koja je ranjena, navele su da ništa nisu videle jer su odmah zalegle.

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Veličković nisu došle na suđenje, a kako je rekao sudija Đorđević, u izveštaju pošte piše da im je poziv bio neuručiv. Sudija je rekao da mu policija nije dostavila izveštaj o mestu prebivališta svedoka Zvonka Matejevića i Branka Jeftovića koji takođe nisu došli na suđenje. Jedan čovek iz grupe Arkanovih prijatelja i rođaka na to je u četvrtak odgovorio.
- Doći će Zvonko kada ode Rade Marković!

Suđenje se nastavlja 15. februara.

S. Stanimirović


vesti po rubrikama

^hronika

17:57h

Nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Arkana: Ceci Ražnatović nije uručen poziv

18:07h

Kragujevac: Predao se kidnaper biznismena bokser Tripko Kraljević

18:13h

Jagodina: Ukinuta presuda supruzi ubici

18:29h

Branilac osuđenog za otmicu Todorovića o procesu protiv devetočlane grupe

18:46h

Pritvoreni akteri pucnjave na putu Despotovac-Vitance

19:19h

Zbog protesta pravoslavnih bratstava, policija blokirala centar Podgorice

23:02h

Pritvor za Zečevića

      


FastCounter by LinkExchange