[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 22. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

21. Jan 2001 17:34 (GMT+01:00)

Novine na Internet prezentaciji MUP-a Srbije

Poternice na sajtu

BEOGRAD - Internet prezentacija MUP Srbije od nedavno je obogaćena novim stranicama koje pružaju najsvežije informacije o radu pripadnika javne bezbednosti.

Uz to, svi posetioci sajta imaju mogućnost da ih kritikuju ili pohvale, postave pitanje i da za vrlo kratko vreme, kako kaže pukovnik Vladan Čolić, očekuju odgovor.
- Naša prezentacija postoji tri godine, ali smo poslednjih mesec dana učinili veliki pomak. Jedan od zahteva ministra Prelevića bio je da se MUP otvori u svim segmentima, a Internet je danas, pored medija, najbolji način da se javnost upozna sa našim radom - objašnjava Čolić.

Sugestije

U MUP-u planiraju da po konstituisanju Republičke vlade, prihvate sugestiju jednog posetioca sajta da se obrazuje rubrika "Ko je ko u MUP-u".
- Uradićemo mapu svih magistralnih pravaca u Srbiji sa crnim tačkama, a to je takođe bio jedan od predloga - kaže pukovnik Čolić.

Neke od stranica ove prezentacije još uvek su u fazi kreiranja i dorade, a kako kaže pukovnik Čolić, planira se i obuka za rad na računarima pripadnika MUP-a i širenje tima koji će opremati ovaj sajt.
- Želja nam je da svakodnevno objavljujemo novosti iz MUP-a, i pozitivne i negativne. Interesantno je da ima mnogo posetilaca iz inostranstva - navodi Čolić.

Na sajtu www.mup.sr.gov.yu nalazi se i stranica "Policija traga", a poternice sadrže biografije i fotografije lica sa karakteristikama i savetom za opreznim hapšenjem.
Poternica je raspisana za Draganom Nikolićem Gagijem, zbog, kako je navedeno, saizvršilaštva u krivičnom delu ubistva Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića, 15. januara prošle godine u hotelu "Interkontinental", za Zoranom Božovićem Božom zbog bekstva iz Požarevačkog zatvora i za Goranom Bojovićem Goksijem, takođe zbog bekstva iz ovog zatvora.

- Mi znamo da su oni van našeg domašaja, ali korisna je svaka informacija. Uskoro ćemo postaviti i objave za nestalim licama, a ovo je nesumnjivo najbrži način da se do njih dođe - navodi Čolić.

On navodi da se korisnici interesuju za najrazličitije oblasti od toga kako da se zaposle u MUP-u do toga kako da u inostranstvu produže pasoš.

V. P.vesti po rubrikama

^hronika

16:59h

Godinu i po dana posle sukoba na Kosovu, ilegalni poslovi idu sve bolje

17:34h

Novine na Internet prezentaciji MUP-a Srbije

17:56h

SUC predao dokumentaciju policiji i Anketnom odboru Skupštine Srbije

18:02h

Priča iz Palate pravde Niko nije pobeg'o od istine

      


FastCounter by LinkExchange