[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 5. januar 2001.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

04. Jan 2001 17:01 (GMT+01:00)

Opel astra kabrio: Svetska premijera u martu na Salonu automobila u Ženevi

Kabriolet za četiri godišnja doba

Astra kabrio opremljen je električnim krovom koji se otvara ili zatvara daljinskim prekidačem...

A ovaj "striptiz" traje samo 30 sekundi. Kabriolet verzija ovog popularnog Opelovog modela, koji će premijerno biti predstavljen od 1. do 11. marta na Salonu automobila u Ženevi, ima dovoljno mesta za četvoro putnika, uz sasvim zadovoljavajući prtljažni prostor (330 l) čije dimenzije najčešće predstavljaju jednu od glavnih mana većine kabrioleta.

Dva motora

U početku, ponuda će biti ograničena na dva "četvorocilindrična" motora: 1.8-litarski je snage 125 ks i namenjen je širem krugu kupaca, dok će oni izbirljiviji morati više da plate da bi dobili snažniji model s 2.2-litarskim agregatom. Ovaj motor je u potpunosti izrađen od aluminijuma, a ima 147 ks, što će "astri kabriolet" omogućiti brzinu od 200 km/h. No već se predviđa da će vrlo brzo gama za kabriolet biti dopunjena i turbo motorom.

Karoserija. U saradnji s Bertoneovim dizajnerskim studiom, kreiran je automobil koji, posebno sa "spuštenim" krovom, izgleda vrlo atraktivno. Naime, kada je krov "smešten", bočna linija ovoga automobila deluje vrlo elegantno - nema ničeg što bi narušilo skladne i čiste linije. Detalji su isto tako veoma brižljivo urađeni: kvake, pragovi i kućišta ogledala iste su boje kao i karoserija. Sportskom izgledu doprinose i zatamnjena zadnja svetla, kao i detalji od hroma.

Prostor. Ovaj automobil lansiran je prvenstveno za ljubitelje kabrioleta, međutim, sa svojim karakteristikama zadovoljava i standarde kompaktnog automobila koji se bez problema može koristiti tokom cele godine. Zahvaljujući relativno velikom međuoosovinskom razmaku za ovu klasu automobila (2606 mm), u "astri kabrioletu" putnici neće imati problema s nedostatkom prostora. Inače, dužina vozila je 4267 mm.

Oprema. Zadnje staklo s ugrađenim grejačem napravljeno je od posebnog stakla, otpornog na ogrebotine. Standardna oprema uključuje električne podizače svih prozora, sportski profilirana sedišta, volan koji se podešava, klima uređaj i CD plejer, dok će kupci prestižnog modela s 2.2-litarskim motorom dobiti i CD- čejndžer.

Sigurnost. Što se tiče sigurnosti, ugrađeni su "aktivni" nasloni za glavu na prednjim sedištima, vazdušni jastuci (uz mogućanost ugradnje i bočnih jastuka), pojasevi sa tri tačke učvršćenja... Naravno, "okvir" prednjeg stakla dodatno je ojačan, a u slučaju prevrtanja, putnike na zadnjim sedištima trebalo bi da zaštite čelični nasloni za glavu, "presvučeni" posebnom penom. Od ostalih korisnih sistema je i ABS uređaj, "TC Plus" sistem za kontrolu proklizavanja točkova kao i DSA (Dynamic SAfety) koji pridonosi lakšoj vožnji.

J. M.


vesti po rubrikama

^automobilizam

17:01h

Opel astra kabrio: Svetska premijera u martu na Salonu automobila u Ženevi

17:32h Rekordna godina za Hjundai; Folksvagenov model "golf" najprodavaniji auto u Evropi
17:48h Domaće tržište: Izvozom do uvoza bez carine
18:11h Egipatska policija uvela drakonske kazne za neposlušne vozače
18:39h

U najmračnije doba godine, BMW najavljuje tri nove vrste osvetljenja

19:03h U Nemačkoj zabranjeno telefoniranje u vozilu
   


     


FastCounter by LinkExchange