[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 15. decembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

14. Dec 2000 17:18 (GMT+01:00)

Odlazeći načelnik niškog SUP-a Zdravko Skakavac

Prema Otporašima smo bili korektni

Ni prema jednom od njih nije upotrebljena sila, tvrdi Skakavac

NIŠ - Načelnik niškog SUP-a pukovnik Zdravko Skakavac, od petka zvanično odlazi sa te funkcije, a poslove načelnika do imenovanja nove vlade Srbije i ministra MUP-a Srbije obavljaće načelnik javne bezbednosti niške policije pukovnik Jova Milić.

- Zadovoljan sam radom u niškom SUP-u, saradnjom sa kolegama i građanima Niša. Sve to je u minule tri godine rezultiralo smanjenjem kriminaliteta po svim osnovama. Plašim se da ne dođe vreme da će mnogi tražiti telohranitelje ili ilegalno nabavljati oružje radi samoodbrane. Upravo zato potrebna nam je pomoć građana - rekao je na pres konferenciji Zdravko Skakavac.

- Mere koje su preduzimane prema članovima Otpora iz Niša bile su krajnje korektne. Izvršavali smo naloge iz Beograda. Interesantno je da ni prema jednom iz Otpora nije upotrebljena sila - kazao je Skakavac. Da je tako bilo svedoče i izjave privedenih otporaša koji su uvek po izlasku iz SUP-a i otvaranju "dosijea Otpor" govorili kako je odnos prema njima bio krajnje korektan i da su imali utisak da policajci taj posao obavljaju "zato što moraju".

Skakavac, koji je početkom 1998. godine došao iz Novog Sada u Niš, vraća se u MUP Srbije i nastaviće da radi u upravi kao profesor u Srednjoškolskom policijskom centru u Sremskoj Kamenici.

Kako saznajemo, kolege Zdravka Skakavca, o svom trošku organizovali su oproštajnu večeru i tom prilikom poklonili mu skupocenu umetničku sliku.

D. S.

 

Gvozdenović novi načelnik?

Kako "Glas javnosti" saznaje, na mesto načelnika niškog SUP-a pretenduju dve ličnosti, bivši načelnik niškog SUP-a Radislav Gvozdenović, koji je sa tog mesta otišao posle hapšenja direktora u aferi Smiljko Kostić kao i kapetan Aca Stojanović, koji je otišao iz niške policije desetak dana pre septembarskih izbora i pored toga što je upravo tada proglašen policajcem meseca.

Policajci vratili SPS knjižice

Svi visoki funkcioneri niške policije, koji su godinama obavljali čelne funkcije u SUP-u, a koji su juna meseca ove godine, kako kažu, bili prinuđeni da potpišu pristupnice SPS- vratili su partijske knjižice.
- Godinama niko od nas nije tražio da postanemo partijski ljudi, sve do juna kada smo bili maltene prinuđeni da potpišemo pristupnice. Pošto to smatramo nasilnim činom, vraćamo knjižice, očekujući da ćemo u novom periodu konačno bez pritisaka moći da obavljamo svoj policijski posao - kaže jedan od visokih funkcionera SUP-a Niš.s


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Glas istražuje: Treba li uvesti veronauku u škole

16:26h

Anketa: Veronauka u školi - DA ili NE ?

16:53h

Konstadinović, direktor Zajednice jugoslovenskih železnica: Nema ko da me smeni

17:01h

Ministar vera Šijaković najavio: Zakon protiv sekti

17:18h

Odlazeći načelnik niškog SUP-a Zdravko Skakavac: Prema Otporašima smo bili korektni

17:55h

Maki Šinohara, portparol UNHCR, o stanju na jugu Srbije i popisu izbeglica

19:09h

Agencija Lobi ponudila kompletan politički servis

23:02h

Sud zabranio emitovanje spota SRS-a

23:18h

Novi predizborni muzički projekat G17 plus

      


FastCounter by LinkExchange