[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 3. decembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

02. Dec 2000 18:39 (GMT+01:00)

Komentar

Treneri s lastama

Trenerska vrteška u nas u velikom je zamahu. Okreće se okreće, pa su su sa stolice ispadali redom, gotovo svi koji su sezonu započeli. Prevdeno na jezik brojki to izgleda ovako: od 18 klubova, čak 12 je ostalo bez trenera, a eto, ni do polusezone nismo stigli. I to nije, naravno sve, jer je u stvari 15 stručnjaka dobilo šut kartu posle 15 kola, a na klupi niškog Radničkog je prodefilolovalo čak pet trenera.

Samo šestorica nisu dobili otkaze: Slavoljub Muslin (Crvena zvezda), Ljubiša Tumbaković (Partizan), Zvonko Varga (OFK Beograd), Nebojša Petrović (Rad), Slavenko Kuzeljević (Hajduk Rodić MB) i Miroslav Jovanović (Radnički, Kragujevac). To je ono pozitivno, a to pogotovo važi za čelnike "građevinara" na čelu sa direktorom Milošem Rajakovićem, koji se nisu prepustili matici i posle početnih loših rezultata smenili trenera.

Jer, izdržali su sve nedaće, verovali u "Maradonu" Petrovića, koji je sigurno trener tanane fudbalske osećajnosti, a pokazalo se koliko je to bio dobar potez. Petrović je sačuvan, a Rad se ponovo vratio u vertikalu i bez obzira što još stanuje u donjem domu, ako se ima u vidu da ima mlad i nadasve perspektivan tim, valja očekivati da će tek na proleće pokazati pravo lice.

A sada malo i o onima koji nisu imali sreće da nastave putem koji su krenuli. Klupski status su izgubili: Zlatko krmpotić (Obilić), Dragan Okuka (Vojvodina), Milan Milanović (Zemun), Slobodan Dogandžić (Sartid), Saša Milanović (Železnik), Borislav Raduka (Čukarički Stankom), Pero Giljen (Sutjeska), Vojin Lazarević (Milicionar), Božo Vuković (Budućnost), Rade Vešović (Zeta), Miroslav Ivković (Napredak).

Radnički iz Niša smo izdvojili jer je situacija u klubu dakako alarmantna, što govore i činjenice. Sezonu na klupi je otpočeo Zoran Čolaković, pa ga je zamenio Jovica Škoro, onda je umesto nekadašnjeg golgetera Napretka došao Aleksandar Jovanovski, jedno vreme i sa klupe je upravljao predsednik prvoligaša sa Čaira Dragan Pantelić, a poslednje rešenje je iskusni Vlada Nikolić.

Nova ili stara imena na prvoligaškoj pozornici su: Ratko Dostanić, Dragoljub Bekvalac, Nebojša Miličić, Jovica Škoro, Dževad Prekazi, Nikola Marjanović, Nenad Starovlah, Đorđe Gerum, Ante Miročević, Zoran Batrović, Slavoljub Pavlović i Vladimir Nikolić...

I na prvi pogled se vidi da ima mnogo biših asova i reprezentativaca i jasno je da im treba dati podršku i vreme, bez koga nema ni sadašnjosti, a ni budućnosti. U klubovima bi morali da shvate da sve što je brzo, to je i kuso i da moraju da postave sve na zdrave noge, a trenerima omoguće da rade i pokažu šta i koliko znaju. Ukoliko ih, kao do sada, budu smenjivali posle "pet minuta", sreće neće imati. Jer, treneri će odlaziti, s lastama...

Jovan Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

18:39h

Komentar: Treneri s lastama

19:13h

Boka Juniors je po drugi put postala nezvanični šampion sveta

19:28h Novosađani tek u finišu slomili otpor Sartida 2:1
18:44h Zvonka Varga: Odbi mi od honorara
18:48h Crvena zvezda ubedljiva protiv Železnika 5:1: Šampion za pet
19:33h Fudbaleri Partizana u 16. kolu lako pobedili slabu ekipu iz Kule - 4:0
19:35h Bekam: Povećajte mi platu ili odlazim!
19:36h Predrag Danilović: Nisam ni video dok sam ga čuvao!
19:37h Predrag Stojaković, najbolji košarkaš Starog kontinenta u NBA ligi
   


     


FastCounter by LinkExchange