[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 2. decembar 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

01. Dec 2000 16:21 (GMT+01:00)

"Glas" otkriva

Testament Željka Ražnatovića Arkana (3)

Decu zbrinuo, a o suprugama će sud

Arkan je novac sa Kipra slao u Grčku na račun dece i Natalije

Prašina koja se digla poslednjih petnaestak dana u najširoj javnosti povodom epiloga suđenja između Natalije Martinović, bivše supruge Željka Ražnatovića, i Svetlane Ražnatović, udovice pokojnog Arkana, polako se sleže. Podsetimo, Natalija je tužila Svetlanu 10. maja 2000. godine za vlasništvo nad vilom u Ulici Ljutice Bogdana broj 3 na Topčiderskom brdu u Beogradu. U tužbi je napisala da je ugovor između nje i pokojnog Arkana u delu u kojem je ona prepisala vlasništvo kuće Arkanu, falsifikovan, odnosno, da ona to nije potpisala i da ne zna o čemu je reč.

Posle višemesečnog suđenja, izvođenja dokaza, veštačenja grafologa, presuda se nazire. Zorica Terzić, sudija u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, ovih dana trebalo bi da je saopšti, a do tada valja skrenuti pažnju čitaocima na još nekoliko zanimljivosti iz ovog sudskog procesa.

To su pre svega izjava Natalije Martinović prilikom jednog ročišta:
"Sadašnja supruga mog pokojnog supružnika Željka, bivšeg supruga, ovde tužena Svetlana, protivila se da Željko šalje za naše četvoro dece tako da mi je on bez njenog znanja dao kreditnu karticu i rekao da ja račune plaćam karticom, a da će on uplaćivati na taj račun u Beogradu. Ne znam tačno koju sumu mi je uplatio, s obzirom da mi je uplaćivao mesečno. Uplaćivao je i veće račune, preko 50.000, 100.000 maraka s obzirom da je trebalo školovati četvoro dece u inostranstvu."

Gospođa Natalija Martinović nije tom prilikom na suđenju takođe rekla da je Željko Ražnatović veoma brinuo o njoj i njihovoj deci, tako da je, osim kupljenog apartmana u luksuznoj četvrti Glifada u Atini, imao običaj da pošalje i malo veće svote novca. U tome svedoči izveštaj iz banke "Bank of Cyprus" o prenetih 300.000 maraka na ime Martinović Natalije i račun Hios Bank Kifisia 14562 Greece. Takvih uplata bilo je još. Kao što je i za širu javnost ostalo sasvim nepoznato u ugovoru o deobi bračnog zajedništva da je Željko Ražnatović sasvim isplatio tada bivšu suprugu Nataliju. Nije samo rečeno sa čime i koliko.

Sud će naravno reći svoje. Ostaje samo opor ukus celog zamešateljstva, odnosno, s jedne strane želje Natalije Martinović da mogućno je brinući o deci zahvati što veći deo zaostavštine pokojnog Arkana. S druge strane, čini se korektniji napor Svetlane Ražnatović, udovice, da sačuva za takođe svoju decu sa Arkanom deo imovine koji je Arkan ostavio.

Činjenica je, na kraju, da je on znajući vreme, društvo u kojem živi, na kraju i svoj životopis shvatio da za života mora da ostavi pismenu oporuku potomstvu da sutra ne bi bilo, po našem starom običaju, daj meni što više, inače ću da te tužim.

D. Vlahović

 

Zaveštanje (3): Novac za sportiste

Izgradnja stadiona i ostalih pratećih objekata za potrebe klubova "Mladi Obilić" i "Obilić" za mene predstavlja zaveštanje sportu koji sam uvek voleo i kome sam pružio mnoge godine svog života, pa ovim ostavljam tom sportu svoju zadužbinu i legat, sa čime je Svetlana Ražnatović u potpunosti upoznata i u čemu me uvek podržavala.

Ovo zaveštanje predstavlja izraz moje želje i volje, učinjeno je potpuno slobodno posle mnogo razmišljanja, a u vremenu kada je nad nama novi rat i velika neizvesnost u ono što nam sutrašnjica donosi.

Ovim sam pokušao da svu svoju decu obezbedim onako kako sam smatrao i smatram da treba sa posebnom željom da to učinim onima koja su najmlađa i koja još nisu punoletna i time obezbedim njihovu budućnost, a za slučaj da ne doživim njihovu mladost, odrastanje u ljude, njihovo momaštvo i devojaštvo.

Molim da se ovo zaveštanje čuva kod prisutnih svedoka za koje verujem da će učiniti da se svaka njegova odredba ispoštuje u celosti. Ovo zaveštanje je sačinjeno u tri primerka od kojih je po jedan primerak zadržavaju svedoci, a jedan primerak ostaje kod mene kao zaveštaoca.

U Beogradu,
Zaveštalac,
dana 30. 03. 1999. g.
Željko Ražnatović


Svedoci:
1. Pelević Borislav,
Jadranski put bb.
Budva - R. Crna Gora
2. Marković Dragan,
Končarevo - Jagodina
Republika Srbija

vesti po rubrikama

^reportaža

16:21h

"Glas" otkriva Testament Željka Ražnatovića Arkana (3): Decu zbrinuo, a o suprugama će sud

16:25h

Izvori iz Palate pravde tvrde: Vila u Ljutice Bogdana broj 3, ipak, Cecina?

16:42h

Studenti četvrte godine keramike na Fakultetu primenjenih umetnosti stupili u kolegijalni štrajk

17:03h

„Glas" u Skoplju oči u oči s Jezdimirom Vasiljevićem - Gazda Jezdom (2)

17:56h

Nova kampanja „Ženske mreže": Budi aktivna

      


FastCounter by LinkExchange